A tacot ezúttal fűszeres-paradicsomos csicseriborsó raguval töltjük meg, végül korianderrel szórjuk meg, majd lime-al és tejföllel tökéletesítjük ezt a marokkói beütésű receptet.
Közepes nehézségű
8 személy
45 perc
Hozzávalók
8 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
1 kisebb édesburgonya
1 piros kaliforniai paprika
15 dkg koktélparadicsom
2 kisebb lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
2 cm gyömbér
1 jalapeno
8db taco-kagyló
2 ek. sűrített paradicsompüré
1 tk. őrölt római kömény
½ tk. füstölt pirospaprika
½ tk. cayenne bors
1 db fahéjrúd
görög joghurt
friss koriander
1 lime leve
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 8 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
1 kisebb édesburgonya
1 piros kaliforniai paprika
15 dkg koktélparadicsom
2 kisebb lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
2 cm gyömbér
1 jalapeno
8db taco-kagyló
2 ek. sűrített paradicsompüré
1 tk. őrölt római kömény
½ tk. füstölt pirospaprika
½ tk. cayenne bors
1 db fahéjrúd
görög joghurt
friss koriander
1 lime leve
só
bors
olívaolaj
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur csicseriborsó
lépés 1
Az egyik apróra vágott lilahagymát kezdjük el dinsztelni egy nagy serpenyőben, adjunk hozzá egy gerezd apróra vágott fokhagymát és reszeljük bele a gyömbért. Kevergessük 5 percig. Szórjuk hozzá az őrölt fűszereket, sózzuk, borsozzuk és kevergessük további pár percig.
lépés 2
Kockázzuk fel a kaliforniai paprikát és az édesburgonyát, majd adjuk a hagymás alaphoz.
lépés 3
Adjuk hozzá a paradicsompürét, a fahéjat és 1,5 dl vizet, majd fedő alatt főzzük, amíg a zöldségek majdnem készre puhulnak.
lépés 4
Ekkor adjuk hozzá a lecsöpögtetett csicseriborsót és a felezett koktélparadicsomot és főzzük, ameddig a paradicsom kissé összeesik.
lépés 5
Reszeljük le a megmaradt fokhagymát, majd keverjük ki a joghurtot a lime levével és a fokhagymával és sózzuk meg.
lépés 6
Szeleteljük fel a jalapenot, a másik lilahagymát kockázzuk fel.
lépés 7
Töltsük meg a taco-kat a zöldséges raguval. Kanalazzunk rájuk a joghurtból, szórjuk meg a lilahagymával és a jalapenoval, valamint a friss, aprított korianderrel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Spanyol krumplis omlett csicseriborsóval...
A spanyolok frittatája egy serpenyőben sütött, kívül ropogós, belül puha omlett. Hidegen és melegen is kiválóan tálalható recept, szeletelve ebédre vagy uzsonnára is magunkkal vihetjük.
Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fus...
Ízletes fokhagymás-olívaolajos paradicsomszósszal, kétféle sajttal és olajbogyóval, valamint száríto...
Pytt I Panna svéd egytálétel csicseribor...
A tipikus skandináv recept eredetileg a maradékok felhasználására készült, alapja az apró kockára vá...