Fehérbab szószos rigatoni
Krémes, rozmaringos, fokhagymás canellini babból készült szósz kerül a rigatonira, amit pirított dióval szórunk meg és bébi spenóttal teszünk teljessé. Könnyen elkészíthető, ízletes recept, ráadásul olyan tésztaétel, ami elsőre nem jutna eszünkbe.
Könnyű
3 személy
30 perc
Hozzávalók
3 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Canellini fehérbab
250 g rigatoni
6 dkg dió
1 citrom
1 ág rozmaring
2 nagy marék bébispenót
4 gerezd fokhagyma
½ ek. chili pehely
só
bors
olívaolaj
250 g rigatoni
6 dkg dió
1 citrom
1 ág rozmaring
2 nagy marék bébispenót
4 gerezd fokhagyma
½ ek. chili pehely
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 3 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Canellini fehérbab
250 g rigatoni
6 dkg dió
1 citrom
1 ág rozmaring
2 nagy marék bébispenót
4 gerezd fokhagyma
½ ek. chili pehely
só
bors
olívaolaj
250 g rigatoni
6 dkg dió
1 citrom
1 ág rozmaring
2 nagy marék bébispenót
4 gerezd fokhagyma
½ ek. chili pehely
só
bors
olívaolaj
- lépés 1Vágjuk vékony szeletekre a fokhagymát és egy serpenyőben, 3 evőkanál olívaolajon kevergetés mellett pirítsuk, ameddig kissé színt kap. Adjuk hozzá a lecsöpögtetett fehérbabot és az aprított rozmaringot. Kevergessük 5 percig.
- lépés 2Ezalatt főzzük meg a rigatonit a csomagoláson jelzett ideig, 2 dl főzővizet tegyünk félre.
- lépés 3Adjunk 1 dl főzővizet a babhoz és egy fakanállal nyomjuk szét a bab nagyobb részét, hogy szószos állagot kapjunk.
- lépés 4Adjuk a rigatonit a babhoz, öntsük hozzá a megmaradt főzővizet és egy nagy löket olívaolajat, sózzuk, majd közepes fokozaton főzzük össze pár percig. A legvégén keverjük bele a bébispenótot, hogy éppen csak összeessenek a levelek.
- lépés 5Egy serpenyőben, kevés olívaolajon pirítsuk meg a durvára vágott diót, sózzuk és szórjuk meg chili pehellyel.
- lépés 6Reszeljük a tésztára a citrom héját és keverjük bele a fél citrom levét.
- lépés 7Tálaláskor szórjuk meg pirított dióval.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Vörösbabos-paradicsomos taco tejföllel
Kiváló grill recept kerti partikra! A taco-ban lévő babos, paradicsomos, sajtos töltelék nem csak nagyon finom, de látványnak sem utolsó. Tálaláskor korianderrel és joghurttal tehetjük még frissebbé.
Tejszínes lazac spenótos krumplipürével és zöldségekkel
Egyszerű, de annál finomabb és kényeztetőbb recept ez az omlós tejszínes lazac krémes krumplipürével és zöld színű zöldségekkel tálalva.
Krémes spenótleves
Fokhagymával, póréhagymával, szerecsendióval ízesített zöldségleves recept, amit a vaj és a tejszín tesz krémessé és tartalmassá, a friss spenót pedig még zöldebbé. Friss, olívaolajos-sós kruton kerül a tetejére.
Fedezze fel ezt is...