Édesburgonyás csicseriborsó lepény joghurttal
A családban mindenki szeretni fogja ezt a receptet: kívül ropogós, belül puha omlós édesburgonyás-csicseriborsós fasírtok, amit fetás-zöldfűszeres joghurttal tálalunk.
Közepes nehézségű
2 személy
10 perc
50 perc
Hozzávalók
2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
1 nagy édesburgonya
2 gerezd fokhagyma
1 kis hagyma
1 tk. őrölt rómaikömény
1 tk. őrölt koriander mag
½ tk. cayenne bors
1 csokor petrezselyem
1 doboz görög joghurt
5 dkg feta
1 tojás
2-3 ek. teljes kiőrlésű liszt
só
bors
olaj
1 nagy édesburgonya
2 gerezd fokhagyma
1 kis hagyma
1 tk. őrölt rómaikömény
1 tk. őrölt koriander mag
½ tk. cayenne bors
1 csokor petrezselyem
1 doboz görög joghurt
5 dkg feta
1 tojás
2-3 ek. teljes kiőrlésű liszt
só
bors
olaj
hozzávalók 2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
1 nagy édesburgonya
2 gerezd fokhagyma
1 kis hagyma
1 tk. őrölt rómaikömény
1 tk. őrölt koriander mag
½ tk. cayenne bors
1 csokor petrezselyem
1 doboz görög joghurt
5 dkg feta
1 tojás
2-3 ek. teljes kiőrlésű liszt
só
bors
olaj
1 nagy édesburgonya
2 gerezd fokhagyma
1 kis hagyma
1 tk. őrölt rómaikömény
1 tk. őrölt koriander mag
½ tk. cayenne bors
1 csokor petrezselyem
1 doboz görög joghurt
5 dkg feta
1 tojás
2-3 ek. teljes kiőrlésű liszt
só
bors
olaj
- lépés 1Az édesburgonyát hámozzuk meg és nagy lyukú reszelőn reszeljük le.
- lépés 2A csicseriborsót egy villával törjük össze, majd adjuk az édesburgonyához.
- lépés 3Adjuk a zöldségekhez az apróra vágott hagymát, fokhagymát és petrezselymet, a fűszereket, a tojást, sót, borsot és annyi lisztet, hogy formázható állagú legyen.
- lépés 4Formázzunk belőle lepénykéket, majd egy serpenyőben, olajon, alacsony-közepes lángon süssük készre, oldalanként kb. 8-10 percig.
- lépés 5Törjük össze a fetát és keverjük össze a joghurttal, sózzuk (óvatosan, a feta is sós), borsozzuk.
- lépés 6Tálaláskor kanalazzunk a joghurtból a zöldséges fasírt mellé.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Spanyol krumplis omlett csicseriborsóval és chilivel
A spanyolok frittatája egy serpenyőben sütött, kívül ropogós, belül puha omlett. Hidegen és melegen is kiválóan tálalható recept, szeletelve ebédre vagy uzsonnára is magunkkal vihetjük.
Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fusilli
Ízletes fokhagymás-olívaolajos paradicsomszósszal, kétféle sajttal és olajbogyóval, valamint szárított sonkával készül, sütőben sütve ez a finom és tartalmas fogás. Tökéletes lehet sietős hétköznapi vacsorának vagy másnapra a munkahelyi ebédlőasztalra.
Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával
A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezve is elkészíthető! Tálaljuk csicseriborsóval, kukoricával és vörösbabbal gazdagított bulgur salátával, amit olívaolajos-chilis-lime-os öntettel tehetünk még ízletesebbé.
Fedezze fel ezt is...