Csoki Mousse aquafabából
Csokoládé mousse aquafabából? Ne öntsük ki a csicseriborsó konzerv levét, inkább készítsünk belőle finom desszertet. Mindössze a csicseriborsó konzerv leve, étcsokoládé és kevés cukor vagy agavé szirup szükséges hozzá.
4 személy
40 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 Bonduelle Vapeur csicseriborsó konzerv
100 g csokoládé
1 ek. agavé szirup
½ tk. ecet
díszítéshez:
zab- vagy kókusztejszín
pl. szeletelt mandula, kókuszpehely, reszelt csokoládé, kakaóbab töret, bogyósgyümölcs
100 g csokoládé
1 ek. agavé szirup
½ tk. ecet
díszítéshez:
zab- vagy kókusztejszín
pl. szeletelt mandula, kókuszpehely, reszelt csokoládé, kakaóbab töret, bogyósgyümölcs
hozzávalók 4 személyre
1 Bonduelle Vapeur csicseriborsó konzerv
100 g csokoládé
1 ek. agavé szirup
½ tk. ecet
díszítéshez:
zab- vagy kókusztejszín
pl. szeletelt mandula, kókuszpehely, reszelt csokoládé, kakaóbab töret, bogyósgyümölcs
100 g csokoládé
1 ek. agavé szirup
½ tk. ecet
díszítéshez:
zab- vagy kókusztejszín
pl. szeletelt mandula, kókuszpehely, reszelt csokoládé, kakaóbab töret, bogyósgyümölcs
- lépés 1A csicseriborsót tegyük egy tálba és áztassuk annyi vízbe, ami éppen ellepi. Hagyjuk állni min. 20 percet.
- lépés 2Vízgőz felett olvasszuk fel az összetört csokoládét, majd tegyük félre hűlni.
- lépés 3Szűrjük le a csicseriborsót és a megmaradt folyadékot kezdjük el gépi habverővel felverni. Közben adjuk hozzá az agave szirupot.
- lépés 4Amikor kemény hab állagú – ez akár 10-12 percet is igénybe vehet – keverjük bele az ecetet, majd néhány kanál habbal lazítsuk át az olvasztott csokit, majd a csokis masszát óvatos mozdulatokkal keverjük bele a maradék habba.
- lépés 5Kanalazzuk poharakba, tálalásig tároljuk hűtőben, de néhány órán belül fogyasszuk el.
- lépés 6Tálaláskor díszítsük pl. zabtejszínnel, szeletelt mandulával, áfonyával.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett
Belül lágy, kívül aranybarnára sült burgonyakrokett airfryerben készítve. Szerecsendióval fűszerezve, parmezánnal gazdagítva, és egy kevés zöldborsóval megbolondítva a tökéletes ízélmény érdekében.
Grillezett tarja pitán Bon Menu Mexicana-val és salátával
Csodás nyári grill recept füstös ízekkel és friss zamatokkal. Tálaljuk a grillhús falatokat grillezett pitán Bon Menu Mexicana-val és lime-os- korianderes paradicsom salsával, uborkával, illetve lilahagymával a tetején.
Mexikói csirke pikánsan
Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.
Fedezze fel ezt is...