1. >Receptek
  2. >Csoki Mousse aquafabából

Csoki Mousse aquafabából

Csokoládé mousse aquafabából? Ne öntsük ki a csicseriborsó konzerv levét, inkább készítsünk belőle finom desszertet. Mindössze a csicseriborsó konzerv leve, étcsokoládé és kevés cukor vagy agavé szirup szükséges hozzá.
4 személy
40 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 Bonduelle Vapeur csicseriborsó konzerv

100 g csokoládé

1 ek. agavé szirup

½ tk. ecet



díszítéshez:





zab- vagy kókusztejszín

pl. szeletelt mandula, kókuszpehely, reszelt csokoládé, kakaóbab töret, bogyósgyümölcs
hozzávalók 4 személyre
1 Bonduelle Vapeur csicseriborsó konzerv

100 g csokoládé

1 ek. agavé szirup

½ tk. ecet



díszítéshez:





zab- vagy kókusztejszín

pl. szeletelt mandula, kókuszpehely, reszelt csokoládé, kakaóbab töret, bogyósgyümölcs

Termékajánlatunk a recepthez

Vapeur csicseriborsó
  1. lépés 1
    A csicseriborsót tegyük egy tálba és áztassuk annyi vízbe, ami éppen ellepi. Hagyjuk állni min. 20 percet.
  2. lépés 2
    Vízgőz felett olvasszuk fel az összetört csokoládét, majd tegyük félre hűlni.
  3. lépés 3
    Szűrjük le a csicseriborsót és a megmaradt folyadékot kezdjük el gépi habverővel felverni. Közben adjuk hozzá az agave szirupot.
  4. lépés 4
    Amikor kemény hab állagú – ez akár 10-12 percet is igénybe vehet – keverjük bele az ecetet, majd néhány kanál habbal lazítsuk át az olvasztott csokit, majd a csokis masszát óvatos mozdulatokkal keverjük bele a maradék habba.
  5. lépés 5
    Kanalazzuk poharakba, tálalásig tároljuk hűtőben, de néhány órán belül fogyasszuk el.
  6. lépés 6
    Tálaláskor díszítsük pl. zabtejszínnel, szeletelt mandulával, áfonyával.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett

    Belül lágy, kívül aranybarnára sült burgonyakrokett airfryerben készítve. Szerecsendióval fűszerezve, parmezánnal gazdagítva, és egy kevés zöldborsóval megbolondítva a tökéletes ízélmény érdekében.

  • Grillezett tarja pitán Bon Menu Mexicana-val és salátával

    Csodás nyári grill recept füstös ízekkel és friss zamatokkal. Tálaljuk a grillhús falatokat grillezett pitán Bon Menu Mexicana-val és lime-os- korianderes paradicsom salsával, uborkával, illetve lilahagymával a tetején.

  • Mexikói csirke pikánsan

    Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.