1. >Receptek
  2. >Csirkés quesadilla

Csirkés quesadilla

Kedveljük a mexikói konyhát, a kissé csípős ízvilágát? Ha egy finom tex-mex receptet kerestünk, most megtaláltuk!
Közepes nehézségű
4 személy
45 perc
10 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
2 db Bonduelle Bon Menu Mexicana konzerv

500 g csirkecomb filé

9 db színes kaliforniai paprika (sárga, zöld, piros)

3 db avokádó

2 db salotta hagyma vagy sonkahagyma

2 db vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

édes füstölt pirospaprika őrlemény

200 g paradicsom sűrítmény

őrölt római kömény

érett paradicsom

olívaolaj

1 csokor friss koriander

snidling

300 g tejföl

2 db lime

cukor, só, bors

2 db chili (thai)

8 db tortilla lap

200 gr vörös cheddar sajt
hozzávalók 4 személyre
2 db Bonduelle Bon Menu Mexicana konzerv

500 g csirkecomb filé

9 db színes kaliforniai paprika (sárga, zöld, piros)

3 db avokádó

2 db salotta hagyma vagy sonkahagyma

2 db vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

édes füstölt pirospaprika őrlemény

200 g paradicsom sűrítmény

őrölt római kömény

érett paradicsom

olívaolaj

1 csokor friss koriander

snidling

300 g tejföl

2 db lime

cukor, só, bors

2 db chili (thai)

8 db tortilla lap

200 gr vörös cheddar sajt
  1. lépés 1
    Kevés olajon, magas hőmérsékleten lepirítjuk a csíkokra vágott csirkecomb filét, és ha színt kapott kiszedjük egy tálba. Az értékes ízeket hordozó serpenyőben folytatjuk a főzést.
  2. lépés 2
    Hagymát, majd fokhagymát pirítunk, a végén pedig hozzáadjuk a kockára vágott színes kaliforniai paprikát és a paradicsomot. Ha minden megpirult, paradicsomsűrítményt adunk hozzá és ízesítjük római köménnyel, valamint füstölt paprika őrleménnyel. Egy kevés vizet adunk hozzá, hogy a paradicsompüré ne égjen oda.
  3. lépés 3
    Amikor mártás állagú lesz, hozzáadjuk a Bonduelle Bon Menu Mexicana keveréket, a pirított csirkecomb csíkokat és készre fűzzük a ragut, lime-al tovább ízesíthetjük.
  4. lépés 4
    Toppingnak korianderes avokádó krémet és fűszeres tejfölt készítünk, amihez az avokádók héját és magját eltávolítjuk, egy keverőtálba tesszük, adunk hozzá 1-2 darab apróra vágott salotta hagymát, egy kis darab apróra vágott chilit, 1 darab lime levét, majd durvára keverjük habverővel.
  5. lépés 5
    Végül pedig sózzuk, borsozzuk, és friss korianderrel fűszerezzük. A tejfölt egy keverőtálba öntjük, sózzuk, borsozzuk és snidlinget teszünk bele.
  6. lépés 6
    Ha minden elkészült, akkor serpenyőben elkezdjük melegíteni a tortilla lapot, a felére reszelt cheddar sajtot teszünk, majd egy pár kanál ragut adunk hozzá és még 1 réteg sajttal szórjuk meg. A tortilla lap másik felét rá hajtjuk a ragura és addig pirítjuk, amíg a sajt bele nem olvad.
  7. lépés 7
    Tálaláskor a quesadillat félbevágjuk, teszünk rá egy kanál avokádót és meglocsoljuk a fűszeres tejföllel, friss korianderrel díszítjük.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Mexikói csirke pikánsan

    Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.

  • Grillezett lazac cukkinis-zöldbabos salá...

    A lazac gyorsan elkészül, a citromos zöldfűszeres marinádnak köszönhetően pedig friss és zamatos les...

  • Egyedényes babos tészta

    Krémes tészta fehérbabbal és brokkolival, amelynek különlegessége, hogy az egész étel egyetlen lábos...