Csicseriborsó palacsinta friss bogyós gyümölcsökkel

Minden ízlést kielégítő liszt- és gluténmentes palacsinta recept Vapeur csicseriborsóból, amit friss bogyós gyümölcsökkel, vaníliás joghurtos mascarpone-val és málna lekvárral tálalunk.
Könnyű
4 személy
40 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó konzerv

2 tojás

8 dkg mogyoróvaj

2 dkg barnacukor

½ csomag sütőpor

1 vaníliarúd

2 dl tej

250 g bogyós gyümölcs vegyesen

kis doboz mascarpone

1 dl görög joghurt

2 ek porcukor

juharszirup

olaj
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó konzerv

2 tojás

8 dkg mogyoróvaj

2 dkg barnacukor

½ csomag sütőpor

1 vaníliarúd

2 dl tej

250 g bogyós gyümölcs vegyesen

kis doboz mascarpone

1 dl görög joghurt

2 ek porcukor

juharszirup

olaj

Termékajánlatunk a recepthez

Vapeur csicseriborsó
  1. lépés 1
    A csicseriborsót tegyük egy késes robotgépbe, majd adjuk hozzá a mogyoróvajat, a 2 tojást, a barnacukrot, sütőport, a vaníliarúd kikapart magjainak felét és a tejet, majd keverjük össze.
  2. lépés 2
    Közepes lángon melegítsünk fel egy serpenyőt egy kevés olajjal, majd készítsünk kisebb méretű palacsintákat, mindkét oldalukat megsütve.
  3. lépés 3
    A mascarponet keverjük krémesre a görögjoghurttal, a porcukorral és adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart magjainak másik felét.
  4. lépés 4
    Tálaláskor csurgassunk a palacsintákra juharszirupot, szórjuk meg a bogyós gyümölcsökkel és kanalazzunk mellé a mascarpone krémből.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Sült padlizsánsaláta csicseriborsóval és kápiapaprikával

    Recepteket keresünk a nyári grillezéshez? Készítsünk finom padlizsánsalátát csicseriborsóval és kápiapaprikával! Színes, vitaminokkal teli étel a napsütéses napokon!

  • Lencsés tésztasaláta

    Könnyű és egészséges tésztasaláta recept zöldségekkel. Farfalle párolt brokkolival, koktélparadicsommal, csicseriborsóval, salotta vagy lilahagymával, bébi spenóttal és lencsével, amiben az ízeket egy fokhagymás-citromos-olívaolajos-fűszeres joghurt öntet köti össze.

  • Csicseriborsós krumplisaláta zöldbabbal

    Ebben a receptben pirított krumplikockákat fűszeres, sült csicseriborsóval, pirított répaszeletekkel és párolt zöldhüvelyű babbal kombinálunk, végül egy zöldfűszeres-joghurtos majonézes öntettel forgatva forgatjuk át, amit fokhagymával, mustárral és füstölt pirospaprikával ízesítünk. Friss zöldfűszerekkel megszórva tálaljuk.