1. >Receptek
  2. >Csicseriborsó lepény

Csicseriborsó lepény

Ez a recept ötvözi a hagyományos lepénykenyér ízét és a csicseriborsó textúráját. Nagyon finom tejfölös mártogatóssal!
Könnyű
4 személy
40 perc
5 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle csicseriborsó

2 tojás

10 dkg liszt

fél kk. szódabikarbóna

kb. 1,5 dl víz

kis gerezd fokhagyma

őrölt római kömény

só, bors

Hozzávalók a tejfölös mártogatóshoz:

3 dl tejföl

kurkuma

őrölt római kömény
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle csicseriborsó

2 tojás

10 dkg liszt

fél kk. szódabikarbóna

kb. 1,5 dl víz

kis gerezd fokhagyma

őrölt római kömény

só, bors

Hozzávalók a tejfölös mártogatóshoz:

3 dl tejföl

kurkuma

őrölt római kömény
  1. lépés 1
    A lisztet összevegyítjük a szódabikarbónával és a fűszerekkel. Hozzákeverjük a tojásokat, a préselt fokhagymát és a vizet. A lecsepegtetett csicseriborsót durvára aprítjuk, majd beleforgatjuk a tésztába.
  2. lépés 2
    A serpenyőt felforrósítjuk, olajjal kikenjük és evőkanálnyi tésztakupacokat halmozunk bele, majd szétnyomjuk a kanál hátoldalával. Mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük.
  3. lépés 3
    A tejfölt egy csipet sóval, római köménnyel és kurkumával kikeverjük, és mártogatósként kínáljuk a lepényekhez.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Grillezett kápia paprikás-diós hummusz

    Ez az egyszerűen elkészíthető paprikás hummusz krémes textúrájával és pikáns ízeivel tökéletes kiegészítője lehet bármilyen receptnek. Fogyaszthatjuk pitában, szendvicskrémként vagy mártogatósként is.

  • Spenótos-fetás-csicseriborsós Sigara bör...

    Kívül ropogós, belül krémes török snack receptje, ami akár reggelire, akár a nap bármely szakában, v...

  • Grillezett padlizsán saláta csicseribors...

    A krémes, grillezett padlizsán tökéletes alapanyaga egy könnyed salátának sok-sok petrezselyemmel, c...