Chilli con carne
Pikáns fűszerezésű, mexikói hangulatot idéző klasszikus chilli con carne, amit a recept lépéseit követve gyorsan és egyszerűen elkészíthethetünk.
Könnyű
4 személy
70 perc
Hozzávalók
4 személyre
½ kg darált marhahús
1 Bonduelle vörösbabkonzerv (400 g)
1 nagy vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1-2 chilli paprika vagy 1-2 tk. cayenne bors
2 tk. őrölt római kömény
2 tk. őrölt koriander
1 tk. pirospaprika
1 tk. szárított oregánó
1 babérlevél
1 tk. barnacukor
1 konzerv darabolt paradicsom
3 ek. paradicsom püré
0,25 liter víz vagy alaplé
só, bors
olaj
1 Bonduelle vörösbabkonzerv (400 g)
1 nagy vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1-2 chilli paprika vagy 1-2 tk. cayenne bors
2 tk. őrölt római kömény
2 tk. őrölt koriander
1 tk. pirospaprika
1 tk. szárított oregánó
1 babérlevél
1 tk. barnacukor
1 konzerv darabolt paradicsom
3 ek. paradicsom püré
0,25 liter víz vagy alaplé
só, bors
olaj
hozzávalók 4 személyre
½ kg darált marhahús
1 Bonduelle vörösbabkonzerv (400 g)
1 nagy vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1-2 chilli paprika vagy 1-2 tk. cayenne bors
2 tk. őrölt római kömény
2 tk. őrölt koriander
1 tk. pirospaprika
1 tk. szárított oregánó
1 babérlevél
1 tk. barnacukor
1 konzerv darabolt paradicsom
3 ek. paradicsom püré
0,25 liter víz vagy alaplé
só, bors
olaj
1 Bonduelle vörösbabkonzerv (400 g)
1 nagy vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1-2 chilli paprika vagy 1-2 tk. cayenne bors
2 tk. őrölt római kömény
2 tk. őrölt koriander
1 tk. pirospaprika
1 tk. szárított oregánó
1 babérlevél
1 tk. barnacukor
1 konzerv darabolt paradicsom
3 ek. paradicsom püré
0,25 liter víz vagy alaplé
só, bors
olaj
- lépés 1Egy nagy serpenyőben vagy lábosban pároljuk üvegesre az apróra vágott hagymát, majd dobjuk mellé az apróra vágott fokhagymát és az őrölt fűszereket - az oregánó és a babérlevél kivételével és pirítsuk együtt pár percig.
- lépés 2Adjuk hozzá a húst és pirítsuk fehéredésig, sózzuk, borsozzuk.
- lépés 3Öntsük hozzá a Bonduelle vörösbabkonzervet, a paradicsomkonzervet és pürét, az alaplevet valamint a cukrot, oregánót és babérlevelet.
- lépés 4Forraljuk fel majd vegyük takarékra és fedő alatt főzzük kb. egy órát. A főzés végével távolítsuk el a babérlevelet.
- lépés 5Tálaljuk hosszú szemű rizzsel és egy kanál tejföllel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Kókuszos-gyömbéres piláf zöldborsóval
A piláf egy ázsai eredetű rizsétel, melyet önmagában és köretként is fogyasztanak. Hússal vagy anélkül is készíthető, de a flexitariánus életmód jegyében most egy fűszeres, zöldborsós változattal készültünk!
Édesburgonya saláta vörösbabbal, pekándióval és spenóttal
Különböző évszakok, valamint édes-sós alapanyagok találkozása egy saláta receptben! A sült édesburgonya kockák vörösbabbal, bébi spenót levelekkel és pekándióval összekeverve csodálatos alapot alkotnak, erre jöhet a balzsamecetes-mézes öntet.
Sajtos-almás karfiolkrémleves krutonnal
Krémes és finom, izgalmasan fűszerezett sajtos-almás karfiolleves recept tele értékes tápanyagokkal. Garantáltan feltölt és megmelenget testileg és lelkileg is.
Fedezze fel ezt is...