Krémes és finom, izgalmasan fűszerezett sajtos-almás karfiolleves recept tele értékes tápanyagokkal. Garantáltan feltölt és megmelenget testileg és lelkileg is.
friss zöldfűszer (pl. petrezselyem/bazsalikom/snidling /kakukkfű)
só
bors
Termékajánlatunk a recepthez
Gyorsfagyasztott karfiolos krémleves zöldségk...
lépés 1
A fokhagyma gerezdeket hosszában vágjuk félbe, tegyük őket egy kislábosba és öntsünk annyi olívaolajat rá, amennyi elfedi a fokhagymákat. Alacsony hőfokon pár percig melegítsük, hogy az aromák kioldódjanak a fokhagymából (ne hagyjuk megégni). A fokhagymákat távolítsuk el az olajból.
lépés 2
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A kenyeret kockázzuk fel, helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és locsoljuk meg egyenletesen az olívaolajjal (ha túl soknak ítéljük, nyugodtan elrakhatunk az olajból a későbbi főzésekhez), sózzuk, majd tegyük a sütőbe. Süssük aranybarnára.
lépés 3
Vágjuk apróra a hagymát és olvasztott vajon dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a kockára vágott almát, öntsük fel az alaplével, és forraljuk fel.
lépés 4
Adjuk hozzá a Bonduelle zöldségkeveréket és a tejszínt, majd sózzuk, borsozzuk, 5 percig főzzük, végül botmixerrel pürésítsük. Végül adjuk hozzá a reszelt sajtot is.
lépés 5
A megsült krutont forgassuk össze a friss, apróra vágott zöldfűszerekkel.
lépés 6
Tálaláskor szórjunk a leves tetejére a fűszeres krutonból.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Karfiolrizs tabbouleh
A klasszikus és népszerű tabbouleh saláta recept bulgur helyett ezúttal karfiolrizs alappal, rengeteg petrezselyemmel, paradicsommal, újhagymával, friss citromlével és olívaolajjal készítve.
Póréhagyma és sonka clafoutis
Felejtsük el az órákig tartó robotolást a konyhában! A sós póréhagymával és sonkával készült clafout...
Currys-kókusztejes leves karfiolrizzsel
Egzotikus helyekről álmodunk a hidegben? Essünk kísértésbe ezzel a karfiolrizzsel készült currys-kók...