Sajtos-almás karfiolkrémleves krutonnal
Krémes és finom, izgalmasan fűszerezett sajtos-almás karfiolleves recept tele értékes tápanyagokkal. Garantáltan feltölt és megmelenget testileg és lelkileg is.
Könnyű
4 személy
20 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 zacskó Bonduelle karfiolos krémleves zöldségkeverék
1 kisebb hagyma
1 alma
3 dkg vaj
4-5 dl alaplé
1 dl tejszín
10 dkg reszelt cheddar
2 vastagabb szelet kenyér
olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
friss zöldfűszer (pl. petrezselyem/bazsalikom/snidling /kakukkfű)
só
bors
1 kisebb hagyma
1 alma
3 dkg vaj
4-5 dl alaplé
1 dl tejszín
10 dkg reszelt cheddar
2 vastagabb szelet kenyér
olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
friss zöldfűszer (pl. petrezselyem/bazsalikom/snidling /kakukkfű)
só
bors
hozzávalók 4 személyre
1 zacskó Bonduelle karfiolos krémleves zöldségkeverék
1 kisebb hagyma
1 alma
3 dkg vaj
4-5 dl alaplé
1 dl tejszín
10 dkg reszelt cheddar
2 vastagabb szelet kenyér
olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
friss zöldfűszer (pl. petrezselyem/bazsalikom/snidling /kakukkfű)
só
bors
1 kisebb hagyma
1 alma
3 dkg vaj
4-5 dl alaplé
1 dl tejszín
10 dkg reszelt cheddar
2 vastagabb szelet kenyér
olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
friss zöldfűszer (pl. petrezselyem/bazsalikom/snidling /kakukkfű)
só
bors
- lépés 1A fokhagyma gerezdeket hosszában vágjuk félbe, tegyük őket egy kislábosba és öntsünk annyi olívaolajat rá, amennyi elfedi a fokhagymákat. Alacsony hőfokon pár percig melegítsük, hogy az aromák kioldódjanak a fokhagymából (ne hagyjuk megégni). A fokhagymákat távolítsuk el az olajból.
- lépés 2A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A kenyeret kockázzuk fel, helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és locsoljuk meg egyenletesen az olívaolajjal (ha túl soknak ítéljük, nyugodtan elrakhatunk az olajból a későbbi főzésekhez), sózzuk, majd tegyük a sütőbe. Süssük aranybarnára.
- lépés 3Vágjuk apróra a hagymát és olvasztott vajon dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a kockára vágott almát, öntsük fel az alaplével, és forraljuk fel.
- lépés 4Adjuk hozzá a Bonduelle zöldségkeveréket és a tejszínt, majd sózzuk, borsozzuk, 5 percig főzzük, végül botmixerrel pürésítsük. Végül adjuk hozzá a reszelt sajtot is.
- lépés 5A megsült krutont forgassuk össze a friss, apróra vágott zöldfűszerekkel.
- lépés 6Tálaláskor szórjunk a leves tetejére a fűszeres krutonból.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Karfiolrizs tabbouleh
A klasszikus és népszerű tabbouleh saláta recept bulgur helyett ezúttal karfiolrizs alappal, rengeteg petrezselyemmel, paradicsommal, újhagymával, friss citromlével és olívaolajjal készítve.
Póréhagyma és sonka clafoutis
Felejtsük el az órákig tartó robotolást a konyhában! A sós póréhagymával és sonkával készült clafoutis gyorsabban elkészül, mint egy quiche vagy egy felfújt.
Currys-kókusztejes leves karfiolrizzsel
Egzotikus helyekről álmodunk a hidegben? Essünk kísértésbe ezzel a karfiolrizzsel készült currys-kókusztejes levessel! Nagyszerű módja a vitaminpótlásnak, miközben a világ másik felére utazunk!
Fedezze fel ezt is...