1. >Receptek
  2. >Kókuszos-gyömbéres piláf zöldborsóval

Kókuszos-gyömbéres piláf zöldborsóval

A piláf egy ázsai eredetű rizsétel, melyet önmagában és köretként is fogyasztanak. Hússal vagy anélkül is készíthető, de a flexitariánus életmód jegyében most egy fűszeres, zöldborsós változattal készültünk!
Könnyű
4 személy
35 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
4 személyre

280 g basmati rizs

150 g Bonduelle Vapeur fagyasztott zöldborsó

70 cl zöldségalaplé

20 cl of kókusztej

1 vöröshagyma

negyed tk frissen reszelt vagy őrölt gyömbér

1 ek olívaolaj

1 ek só

Koriander
hozzávalók 4 személyre
4 személyre

280 g basmati rizs

150 g Bonduelle Vapeur fagyasztott zöldborsó

70 cl zöldségalaplé

20 cl of kókusztej

1 vöröshagyma

negyed tk frissen reszelt vagy őrölt gyömbér

1 ek olívaolaj

1 ek só

Koriander
  1. lépés 1
    Hámozzuk meg és aprítsuk fel a hagymát. Öblítsük át a rizst.
  2. lépés 2
    Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Pirítsuk meg a rizst az olajon. Adjuk hozzá a zöldborsót, a gyömbért és a sót.
  3. lépés 3
    Öntsük fel a kókusztejjel és a zöldséglével. Forraljuk fel, fedjük le és alacsony lángon 18 percig főzzük.
  4. lépés 4
    Kóstoljuk meg, ha kell, igazítsunk az ízesítésén. végül apróra vágott korianderrel a tetején tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Póréhagyma és sonka clafoutis

    Felejtsük el az órákig tartó robotolást a konyhában! A sós póréhagymával és sonkával készült clafoutis gyorsabban elkészül, mint egy quiche vagy egy felfújt.

  • Chilli con carne

    Pikáns fűszerezésű, mexikói hangulatot idéző klasszikus chilli con carne, amit a recept lépéseit köv...

  • Sajtos-almás karfiolkrémleves krutonnal

    Krémes és finom, izgalmasan fűszerezett sajtos-almás karfiolleves recept tele értékes tápanyagokkal....