A piláf egy ázsai eredetű rizsétel, melyet önmagában és köretként is fogyasztanak. Hússal vagy anélkül is készíthető, de a flexitariánus életmód jegyében most egy fűszeres, zöldborsós változattal készültünk!
Könnyű
4 személy
35 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
4 személyre
280 g basmati rizs
150 g Bonduelle Vapeur fagyasztott zöldborsó
70 cl zöldségalaplé
20 cl of kókusztej
1 vöröshagyma
negyed tk frissen reszelt vagy őrölt gyömbér
1 ek olívaolaj
1 ek só
Koriander
hozzávalók 4 személyre
4 személyre
280 g basmati rizs
150 g Bonduelle Vapeur fagyasztott zöldborsó
70 cl zöldségalaplé
20 cl of kókusztej
1 vöröshagyma
negyed tk frissen reszelt vagy őrölt gyömbér
1 ek olívaolaj
1 ek só
Koriander
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur gyorsfagyasztott zöldborsó
lépés 1
Hámozzuk meg és aprítsuk fel a hagymát. Öblítsük át a rizst.
lépés 2
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Pirítsuk meg a rizst az olajon. Adjuk hozzá a zöldborsót, a gyömbért és a sót.
lépés 3
Öntsük fel a kókusztejjel és a zöldséglével. Forraljuk fel, fedjük le és alacsony lángon 18 percig főzzük.
lépés 4
Kóstoljuk meg, ha kell, igazítsunk az ízesítésén. végül apróra vágott korianderrel a tetején tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Póréhagyma és sonka clafoutis
Felejtsük el az órákig tartó robotolást a konyhában! A sós póréhagymával és sonkával készült clafoutis gyorsabban elkészül, mint egy quiche vagy egy felfújt.
Chilli con carne
Pikáns fűszerezésű, mexikói hangulatot idéző klasszikus chilli con carne, amit a recept lépéseit köv...
Sajtos-almás karfiolkrémleves krutonnal
Krémes és finom, izgalmasan fűszerezett sajtos-almás karfiolleves recept tele értékes tápanyagokkal....