Klasszikus cézársaláta recept (az eredeti öntettel), mégis kicsit másképp! Friss római salátával, krutonnal, pirított csirkemell csíkokkal és az extra hozzávalóval, csicseriborsóval, hogy teljes fogást kapjunk.
Közepes nehézségű
4 személy
45 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
1 közepes római saláta
20 dkg csirkemellfilé
4 db szardellafilé
1-2 gerezd fokhagyma
½ citrom leve
1 tk. Worcestershire szósz
1 tk. Dijoni mustár
2 db kisebb tojássárgája
6 dkg parmezán
150 ml semleges ízű növényi olaj
6 szelet kenyér
5 dkg vaj
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
1 közepes római saláta
20 dkg csirkemellfilé
4 db szardellafilé
1-2 gerezd fokhagyma
½ citrom leve
1 tk. Worcestershire szósz
1 tk. Dijoni mustár
2 db kisebb tojássárgája
6 dkg parmezán
150 ml semleges ízű növényi olaj
6 szelet kenyér
5 dkg vaj
só
bors
olívaolaj
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur csicseriborsó
lépés 1
A csirkemellet vágjuk csíkokra és sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vaj felét, öntsünk hozzá egy kevés olívaolajat és süssük aranybarnára.
lépés 2
A kenyeret kockázzuk fel. A megmaradt vajat olvasszuk fel és öntsük egy tálba, adjunk hozzá 1 evőkanál olívaolajat, majd adjuk hozzá a kenyérkockákat. Jól keverjük össze és sózzuk, borsozzuk. Tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire és süssük 10 percig 200 fokon.
lépés 3
Az öntethez először vágjuk fel együtt a fokhagymát és szardellát, adjunk hozzá egy nagy csipet sót és a kés lapjával nyomkodjuk össze krémes állagúra, majd tegyük egy tálba.
lépés 4
Adjuk hozzá a borsot, citromlevet, Worcestershire szószt, a Dijoni mustárt és a tojássárgákat és egy kézi habverővel keverjük jól össze.
lépés 5
Vékony sugárban öntsük hozzá az olajat, eközben keverjük folyamatosan, míg elérjük a kívánt állagot.
lépés 6
A salátát tépkedjük vagy vágjuk kisebb darabokra és adjuk az öntethez. Keverjük jól össze.
lépés 7
Keverjük hozzá a csicseriborsót és a csirkét.
lépés 8
Végül zöldséghámozóval vágjunk parmezánforgácsokat a salátára.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fus...
Ízletes fokhagymás-olívaolajos paradicsomszósszal, kétféle sajttal és olajbogyóval, valamint szárított sonkával készül, sütőben sütve ez a finom és tartalmas fogás. Tökéletes lehet sietős hétköznapi vacsorának vagy másnapra a munkahelyi ebédlőasztalra.
Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával
A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezv...
Spanyol krumplis omlett csicseriborsóval...
A spanyolok frittatája egy serpenyőben sütött, kívül ropogós, belül puha omlett. Hidegen és melegen ...