Cézár saláta csirkemellel és csicseriborsóval

Klasszikus cézársaláta recept (az eredeti öntettel), mégis kicsit másképp! Friss római salátával, krutonnal, pirított csirkemell csíkokkal és az extra hozzávalóval, csicseriborsóval, hogy teljes fogást kapjunk.
Közepes nehézségű
4 személy
45 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

1 közepes római saláta

20 dkg csirkemellfilé

4 db szardellafilé

1-2 gerezd fokhagyma

½ citrom leve

1 tk. Worcestershire szósz

1 tk. Dijoni mustár

2 db kisebb tojássárgája

6 dkg parmezán

150 ml semleges ízű növényi olaj

6 szelet kenyér

5 dkg vaj



bors

olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

1 közepes római saláta

20 dkg csirkemellfilé

4 db szardellafilé

1-2 gerezd fokhagyma

½ citrom leve

1 tk. Worcestershire szósz

1 tk. Dijoni mustár

2 db kisebb tojássárgája

6 dkg parmezán

150 ml semleges ízű növényi olaj

6 szelet kenyér

5 dkg vaj



bors

olívaolaj

Termékajánlatunk a recepthez

Vapeur csicseriborsó
  1. lépés 1
    A csirkemellet vágjuk csíkokra és sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vaj felét, öntsünk hozzá egy kevés olívaolajat és süssük aranybarnára.
  2. lépés 2
    A kenyeret kockázzuk fel. A megmaradt vajat olvasszuk fel és öntsük egy tálba, adjunk hozzá 1 evőkanál olívaolajat, majd adjuk hozzá a kenyérkockákat. Jól keverjük össze és sózzuk, borsozzuk. Tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire és süssük 10 percig 200 fokon.
  3. lépés 3
    Az öntethez először vágjuk fel együtt a fokhagymát és szardellát, adjunk hozzá egy nagy csipet sót és a kés lapjával nyomkodjuk össze krémes állagúra, majd tegyük egy tálba.
  4. lépés 4
    Adjuk hozzá a borsot, citromlevet, Worcestershire szószt, a Dijoni mustárt és a tojássárgákat és egy kézi habverővel keverjük jól össze.
  5. lépés 5
    Vékony sugárban öntsük hozzá az olajat, eközben keverjük folyamatosan, míg elérjük a kívánt állagot.
  6. lépés 6
    A salátát tépkedjük vagy vágjuk kisebb darabokra és adjuk az öntethez. Keverjük jól össze.
  7. lépés 7
    Keverjük hozzá a csicseriborsót és a csirkét.
  8. lépés 8
    Végül zöldséghámozóval vágjunk parmezánforgácsokat a salátára.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fusilli

    Ízletes fokhagymás-olívaolajos paradicsomszósszal, kétféle sajttal és olajbogyóval, valamint szárított sonkával készül, sütőben sütve ez a finom és tartalmas fogás. Tökéletes lehet sietős hétköznapi vacsorának vagy másnapra a munkahelyi ebédlőasztalra.

  • Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával

    A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezve is elkészíthető! Tálaljuk csicseriborsóval, kukoricával és vörösbabbal gazdagított bulgur salátával, amit olívaolajos-chilis-lime-os öntettel tehetünk még ízletesebbé.

  • Spanyol krumplis omlett csicseriborsóval és chilivel

    A spanyolok frittatája egy serpenyőben sütött, kívül ropogós, belül puha omlett. Hidegen és melegen is kiválóan tálalható recept, szeletelve ebédre vagy uzsonnára is magunkkal vihetjük.