Színes, puhára sült céklával bolondított hummusz mellé zaatar fűszeres sült pitával. Tálaljuk a hummuszt a ropogós pitával, illetve kínálhatunk még mellé hasábokra vágott friss zöldségeket is.
Könnyű
4 személy
35 perc
5 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
2 közepes cékla
1 doboz Bonduelle csicseriborsó konzerv
2 ek. tahini
fél citrom leve
2 gerezd fokhagyma
2-3 ek. olívaolaj
1 ek. frissen pirított és őrölt rómaikömény
só
pita, zatar fűszerkeverék
hozzávalók 4 személyre
2 közepes cékla
1 doboz Bonduelle csicseriborsó konzerv
2 ek. tahini
fél citrom leve
2 gerezd fokhagyma
2-3 ek. olívaolaj
1 ek. frissen pirított és őrölt rómaikömény
só
pita, zatar fűszerkeverék
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur csicseriborsó
lépés 1
Miután megmostuk az egész céklákat, héjastul dobjuk egy lábosba, és fedő alatt főzzük puhulásig.
lépés 2
A Bonduelle csicseriborsót szűrjük le és mossuk át, tegyünk félre belőle egy keveset a tálaláshoz. Ha a cékla kihűlt, hámozzuk meg, nagyobb darabokra vágva dobjuk a késes aprítóba a csicseriborsóval együtt. A többi hozzávalóval együtt pürésítsük, majd tálalásnál locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal és díszítsük az egész csicseriborsóval, valamint a rómaiköménnyel.
lépés 3
A kész pitákat süssük 5 percig a sütőben, ha kész, locsoljuk meg olívaolajjal és szórjuk meg zatarral. Tálaljuk a hummuszt a kisült pitával, illetve kínálhatunk még mellé hasábokra vágott zöldségeket is.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Céklás nyári tekercs
Az ázsiai eredetű, friss, ropogós zöldségekkel megpakolt nyári tekercs sokak kedvence, de mit tehetünk, ha szezonon kívül kívánjuk meg? Próbáljuk ki színes céklával és édes körtével!
Grillezett kápia paprikás-diós hummusz
Ez az egyszerűen elkészíthető paprikás hummusz krémes textúrájával és pikáns ízeivel tökéletes kiegé...
Spenótos-fetás-csicseriborsós Sigara bör...
Kívül ropogós, belül krémes török snack receptje, ami akár reggelire, akár a nap bármely szakában, v...