Az ázsiai eredetű, friss, ropogós zöldségekkel megpakolt nyári tekercs sokak kedvence, de mit tehetünk, ha szezonon kívül kívánjuk meg? Próbáljuk ki színes céklával és édes körtével!
Könnyű
4 személy
30 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
3 különböző színű cékla
1 érett körte
150 g vermicelli rizstészta
12 rizspapír
12 szelet breasola
Szójaszósz
hozzávalók 4 személyre
3 különböző színű cékla
1 érett körte
150 g vermicelli rizstészta
12 rizspapír
12 szelet breasola
Szójaszósz
lépés 1
Hámozzunk meg a céklákat, és szeleteljük fel papírvékony szeletekre egy mandolin, zöldséghámozó vagy egy éles kés segítségével.
lépés 2
A körtét is hámozzuk meg, majd vágjuk kockákra.
lépés 3
Áztassunk 150 g vermicelli rizstésztát forrásban lévő vízbe, csepegtessük le és tegyük hideg vízbe, hogy ne ragadjanak össze.
lépés 4
Nedvesítsünk meg egy rizslapot. Helyezzük egy konyharuhára, hogy felitassuk a felesleges vizet.
lépés 5
Helyezzük a lap közepére a céklaszeleteket. Tegyünk rá salátalevelet, egy szelet bresaolát, némi risztésztát és kockára vágott körtét.
lépés 6
Formázzunk belőle tekercset, ügyelve rá, hogy a zöldségeket jól becsomagoljuk. Ismételjük meg a műveletet a többi rizslappal, majd vágjunk három darabba minden tekercset. Szójaszósszal tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Céklás hummusz
Színes, puhára sült céklával bolondított hummusz mellé zaatar fűszeres sült pitával. Tálaljuk a hummuszt a ropogós pitával, illetve kínálhatunk még mellé hasábokra vágott friss zöldségeket is.
Alma-cékla saláta
Alma, cékla, madársaláta és sajt alkotja ezt a könnyed, mégis ünnepi salátát. Színes előételként vag...
Céklás rizottó gomba feltéttel
La vie en rose! A gyönyörű színű céklás-gombás, parmezánnal megszórt rizottóval bárki rózsaszínben l...