Céklás nyári tekercs

Az ázsiai eredetű, friss, ropogós zöldségekkel megpakolt nyári tekercs sokak kedvence, de mit tehetünk, ha szezonon kívül kívánjuk meg? Próbáljuk ki színes céklával és édes körtével!
Könnyű
4 személy
30 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
3 különböző színű cékla

1 érett körte

150 g vermicelli rizstészta

12 rizspapír

12 szelet breasola

Szójaszósz
hozzávalók 4 személyre
3 különböző színű cékla

1 érett körte

150 g vermicelli rizstészta

12 rizspapír

12 szelet breasola

Szójaszósz
  1. lépés 1
    Hámozzunk meg a céklákat, és szeleteljük fel papírvékony szeletekre egy mandolin, zöldséghámozó vagy egy éles kés segítségével.
  2. lépés 2
    A körtét is hámozzuk meg, majd vágjuk kockákra.
  3. lépés 3
    Áztassunk 150 g vermicelli rizstésztát forrásban lévő vízbe, csepegtessük le és tegyük hideg vízbe, hogy ne ragadjanak össze.
  4. lépés 4
    Nedvesítsünk meg egy rizslapot. Helyezzük egy konyharuhára, hogy felitassuk a felesleges vizet.
  5. lépés 5
    Helyezzük a lap közepére a céklaszeleteket. Tegyünk rá salátalevelet, egy szelet bresaolát, némi risztésztát és kockára vágott körtét.
  6. lépés 6
    Formázzunk belőle tekercset, ügyelve rá, hogy a zöldségeket jól becsomagoljuk. Ismételjük meg a műveletet a többi rizslappal, majd vágjunk három darabba minden tekercset. Szójaszósszal tálaljuk.