1. >Receptek
  2. >Céklás-babos mártogatós

Céklás-babos mártogatós

Ha szeretjük a hummuszt, imádni fogjuk ezt a fehérbabbal és céklával készült különleges változatot. Kínáljuk előételként ezt a színes mártogatóst.
Könnyű
4 személy
10 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur canellini bab

1 üveg Bonduelle cékla

1 gerezd fokhagyma

3 tk olívaolaj

1 ek balzsamecet

1 ek kömény

Szezámmag

Só, bors
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur canellini bab

1 üveg Bonduelle cékla

1 gerezd fokhagyma

3 tk olívaolaj

1 ek balzsamecet

1 ek kömény

Szezámmag

Só, bors
  1. lépés 1
    Keverjünk össze 1 doboz jól lecsepegtetett canellini babot 1 üveg Bonduelle céklával és 1 gerezd hámozott fokhagymával.
  2. lépés 2
    Adjunk hozzá 3 evőkanál olívaolajat, 1 evőkanál balzsamecetet, 1 evőkanál köményt. Sózzuk, borsozzuk. Szükség esetén adjunk hozzá 2-3 evőkanál hideg vizet.
  3. lépés 3
    Miután a keveréket simára turmixoltuk, öntsünk egy tálba, szórjuk meg szezámmaggal (elhagyható), és előételként tálaljuk csíkokra vágott zöldségekkel vagy grissinivel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Sajtos quesadilla guacamoléval

    Egy egyszerűen és viszonylag gyorsan elkészíthető tex-mex „finger food” recept, amit pikánssága miatt mindenki kedvelni fog a szilveszteri bulin.

  • Chilis kukoricás mártogatós

    Az édes kukoricát canellini fehérbabbal, illetve egy kevés tejföllel krémesítjük és chilivel, füstöl...

  • Céklás nyári tekercs

    Az ázsiai eredetű, friss, ropogós zöldségekkel megpakolt nyári tekercs sokak kedvence, de mit tehetü...