Bulguros Good Lunch pulyka húsgolyóval
A karamellizált hagyma időigényes, de megéri a ráfordított időt. Egy részét összegyúrjuk a darált pulykával, másik részével krémes, füstös szószt készítünk a húsgolyókhoz, végül teljesértékű bulguros Good Lunch körettel tálaljuk.
Nehéz
4 személy
70 perc
Hozzávalók
4 személyre
2 tasak Bonduelle Good Lunch Bulgur & Lencse
500 g darált pulyka
3 hagyma
1 gerezd fokhagyma
100 g parmezán
2 ek. zsemlemorzsa
1 nagy csokor petrezselyem
friss kakukkfű
250 ml alaplé
½ ek. liszt
só
bors
olaj
500 g darált pulyka
3 hagyma
1 gerezd fokhagyma
100 g parmezán
2 ek. zsemlemorzsa
1 nagy csokor petrezselyem
friss kakukkfű
250 ml alaplé
½ ek. liszt
só
bors
olaj
hozzávalók 4 személyre
2 tasak Bonduelle Good Lunch Bulgur & Lencse
500 g darált pulyka
3 hagyma
1 gerezd fokhagyma
100 g parmezán
2 ek. zsemlemorzsa
1 nagy csokor petrezselyem
friss kakukkfű
250 ml alaplé
½ ek. liszt
só
bors
olaj
500 g darált pulyka
3 hagyma
1 gerezd fokhagyma
100 g parmezán
2 ek. zsemlemorzsa
1 nagy csokor petrezselyem
friss kakukkfű
250 ml alaplé
½ ek. liszt
só
bors
olaj
- lépés 1Vágjuk fel vékonyan a hagymát és kezdjük el olajon dinsztelni. Sózzuk meg és gyakori kevergetés mellett karamellizáljuk meg 30-40 perc alatt.
- lépés 2A karamellizált hagyma egyharmadát vágjuk fel kisebb darabokra, majd keverjük a darált húshoz.
- lépés 3Adjuk a húshoz az aprított petrezselyem felét, a kakukkfüvet, a zsemlemorzsát, a reszelt fokhagymát és a reszelt parmezánt. Sózzuk, borsozzuk és keverjük jól össze.
- lépés 4Formázzuk meg a golyókat, majd egy serpenyőben süssük aranybarnára minden oldalukat.
- lépés 5Tegyük mellé a megmaradt hagymát és szitáljuk bele a lisztet.
- lépés 6Öntsük fel az alaplével és kevergessük, ameddig besűrűsödik.
- lépés 7Tálaláskor köretként adjuk a karamellizált hagymás húsgolyók mellé a Good Lunch keveréket és szórjuk meg aprított petrezselyemmel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Finn lazacleves zöldborsóval
Unod már a szokásos halászlevet? Idén karácsonykor készíts tejszínes-kapros ünnepi lazaclevest zöldborsóval. Pirított, vajas rozskenyérrel isteni finom!
Kukoricás-mangós töltött saláta
Előételt keresünk a hétvégi grillezéshez? Készítsünk töltött salátát! A római saláta nagy, ropogós levelei tökéletes tortillaként szolgálnak, a sárgadinnyés-kukoricás töltelék pedig igazi felüdülést nyújt a legmelegebb nyári napokon!
Tzatziki uborkával és zöldalmával
Mi idézhetné meg jobban Görögországot, mint a tzatziki? Most egy almával és retekkel készült változatot ajánlunk! Fogyaszthatod köretként, előételként, de akár főfogásként is!
Fedezze fel ezt is...