Mi idézhetné meg jobban Görögországot, mint a tzatziki? Most egy almával és retekkel készült változatot ajánlunk! Fogyaszthatod köretként, előételként, de akár főfogásként is!
Könnyű
4 személy
15 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
1 uborka
1 zöld alma
5 retek
200 g görög joghurt
1 gerezd fokhagyma
1 ek olívaolaj
Só, bors
Tálaláshoz
Kovászos kenyér
Koktélparadicsom
Sárgarépa csíkok
hozzávalók 4 személyre
1 uborka
1 zöld alma
5 retek
200 g görög joghurt
1 gerezd fokhagyma
1 ek olívaolaj
Só, bors
Tálaláshoz
Kovászos kenyér
Koktélparadicsom
Sárgarépa csíkok
lépés 1
Mossuk meg és töröljük szárazra az almát és az uborkát. Reszeljük le, majd a kezünkkel óvatosan nyomkodjuk ki belőle a nedvességet.
lépés 2
Hámozzuk meg és törjük össze a fokhagymát. Mossuk meg a retket és vágjuk vékony szeletekre. Keverjük össze a retket, almát, joghurtot, olívaolajat, végül sózzuk, borsozzuk meg a salátát.
lépés 3
Fogyasztás előtt 1 óráig pihentessük a hűtőben.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Kukoricás-mangós töltött saláta
Előételt keresünk a hétvégi grillezéshez? Készítsünk töltött salátát! A római saláta nagy, ropogós levelei tökéletes tortillaként szolgálnak, a sárgadinnyés-kukoricás töltelék pedig igazi felüdülést nyújt a legmelegebb nyári napokon!
Grillezett kukoricasaláta
Kukorica rajongók figyelmébe ajánljuk ezt a fejedelmi vajas-füstös paprikás grillezett kukorica salá...
Gazdag lencseleves
Tartalmas leves rengeteg zöldséggel és tápláló lencsével. Hűvös téli estéken vagy böjti időszakban t...