Tzatziki uborkával és zöldalmával

Mi idézhetné meg jobban Görögországot, mint a tzatziki? Most egy almával és retekkel készült változatot ajánlunk! Fogyaszthatod köretként, előételként, de akár főfogásként is!
Könnyű
4 személy
15 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
1 uborka

1 zöld alma

5 retek

200 g görög joghurt

1 gerezd fokhagyma

1 ek olívaolaj

Só, bors

Tálaláshoz

Kovászos kenyér

Koktélparadicsom

Sárgarépa csíkok
hozzávalók 4 személyre
1 uborka

1 zöld alma

5 retek

200 g görög joghurt

1 gerezd fokhagyma

1 ek olívaolaj

Só, bors

Tálaláshoz

Kovászos kenyér

Koktélparadicsom

Sárgarépa csíkok
  1. lépés 1
    Mossuk meg és töröljük szárazra az almát és az uborkát. Reszeljük le, majd a kezünkkel óvatosan nyomkodjuk ki belőle a nedvességet.
  2. lépés 2
    Hámozzuk meg és törjük össze a fokhagymát. Mossuk meg a retket és vágjuk vékony szeletekre. Keverjük össze a retket, almát, joghurtot, olívaolajat, végül sózzuk, borsozzuk meg a salátát.
  3. lépés 3
    Fogyasztás előtt 1 óráig pihentessük a hűtőben.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Kukoricás-mangós töltött saláta

    Előételt keresünk a hétvégi grillezéshez? Készítsünk töltött salátát! A római saláta nagy, ropogós levelei tökéletes tortillaként szolgálnak, a sárgadinnyés-kukoricás töltelék pedig igazi felüdülést nyújt a legmelegebb nyári napokon!

  • Grillezett kukoricasaláta

    Kukorica rajongók figyelmébe ajánljuk ezt a fejedelmi vajas-füstös paprikás grillezett kukorica salátát! Ha már nincs kéznél a grillsütő, a sütőben is elkészíthető, így a lakást is mennyei kukorica illat járja majd át.

  • Grillezett tarja pitán Bon Menu Mexicana-val és salátával

    Csodás nyári grill recept füstös ízekkel és friss zamatokkal. Tálaljuk a grillhús falatokat grillezett pitán Bon Menu Mexicana-val és lime-os- korianderes paradicsom salsával, uborkával, illetve lilahagymával a tetején.