Olaszországban klasszikus recept a brokkolis, szardellás orecchiette, most ennek egy fusillis változatát készítjük el. A recept pár perc alatt megvan, mert amíg kifő a tészta, elkészülünk a szardellásmorzsával, a brokkoli és a zöldborsó pedig a tészta főzővizében párolódik. A morzsával összekevert fusillit végül parmezán forgácsokkal a tetején kínáljuk.
Könnyű
4 személy
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
½ zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
250 g fusilli
1 kis fej brokkoli
4 dkg vaj
5 dkg panko morzsa
5 szardella filé
3 gerezd fokhagyma
½ tk. chilipehely
1 bio citrom
1 kis csokor petrezselyem
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
½ zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
250 g fusilli
1 kis fej brokkoli
4 dkg vaj
5 dkg panko morzsa
5 szardella filé
3 gerezd fokhagyma
½ tk. chilipehely
1 bio citrom
1 kis csokor petrezselyem
só
bors
olívaolaj
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur gyorsfagyasztott zöldborsó
lépés 1
A brokkolit mossuk meg és szedjük rózsáira. A brokkoli szárát is felhasználhatjuk, vágjuk azt is darabokra.
lépés 2
Tegyük fel főzni a tésztát a csomagoláson megadott módon. Befejezés előtt 4 perccel adjuk a brokkolit és a zöldborsót a főzővízhez, majd az idő letelte után szűrjük le.
lépés 3
Egy serpenyőben melegítsünk 5 evőkanál olívaolajat és adjuk hozzá a szardellát, kevergessük pár percig, amíg szinte elolvad.
lépés 4
Adjunk hozzá két gerezd apróra vágott fokhagymát és a chilipelyhet, majd 1 perc elteltével keverjük hozzá a leszűrt tésztát.
lépés 5
Olvasszuk fel a vajat, miután felhabzott adjuk hozzá a panko morzsát. Reszeljük hozzá a megmaradt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és kevergessük, ameddig szép aranybarna színt kap. Végül keverjük hozzá a reszelt citromhéjat és adjuk hozzá az aprított petrezselymet.
lépés 6
Tálaláskor szórjuk meg az ételt a fűszeres morzsával.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Grillezett tarja pitán Bon Menu Mexicana...
Csodás nyári grill recept füstös ízekkel és friss zamatokkal. Tálaljuk a grillhús falatokat grillezett pitán Bon Menu Mexicana-val és lime-os- korianderes paradicsom salsával, uborkával, illetve lilahagymával a tetején.
Hasselback sültkrumpli mentás zöldborsók...
Izgalmas és látványos recept burgonyából! A zöldségeket egészben hagyjuk, és 2-3 mm-enként bevágjuk,...
Gazdag lencseleves
Tartalmas leves rengeteg zöldséggel és tápláló lencsével. Hűvös téli estéken vagy böjti időszakban t...