Brokkolis-zöldborsós fusilli szardellás morzsával
Olaszországban klasszikus recept a brokkolis, szardellás orecchiette, most ennek egy fusillis változatát készítjük el. A recept pár perc alatt megvan, mert amíg kifő a tészta, elkészülünk a szardellásmorzsával, a brokkoli és a zöldborsó pedig a tészta főzővizében párolódik. A morzsával összekevert fusillit végül parmezán forgácsokkal a tetején kínáljuk.
Könnyű
4 személy
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
½ zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
250 g fusilli
1 kis fej brokkoli
4 dkg vaj
5 dkg panko morzsa
5 szardella filé
3 gerezd fokhagyma
½ tk. chilipehely
1 bio citrom
1 kis csokor petrezselyem
só
bors
olívaolaj
250 g fusilli
1 kis fej brokkoli
4 dkg vaj
5 dkg panko morzsa
5 szardella filé
3 gerezd fokhagyma
½ tk. chilipehely
1 bio citrom
1 kis csokor petrezselyem
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
½ zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
250 g fusilli
1 kis fej brokkoli
4 dkg vaj
5 dkg panko morzsa
5 szardella filé
3 gerezd fokhagyma
½ tk. chilipehely
1 bio citrom
1 kis csokor petrezselyem
só
bors
olívaolaj
250 g fusilli
1 kis fej brokkoli
4 dkg vaj
5 dkg panko morzsa
5 szardella filé
3 gerezd fokhagyma
½ tk. chilipehely
1 bio citrom
1 kis csokor petrezselyem
só
bors
olívaolaj
- lépés 1A brokkolit mossuk meg és szedjük rózsáira. A brokkoli szárát is felhasználhatjuk, vágjuk azt is darabokra.
- lépés 2Tegyük fel főzni a tésztát a csomagoláson megadott módon. Befejezés előtt 4 perccel adjuk a brokkolit és a zöldborsót a főzővízhez, majd az idő letelte után szűrjük le.
- lépés 3Egy serpenyőben melegítsünk 5 evőkanál olívaolajat és adjuk hozzá a szardellát, kevergessük pár percig, amíg szinte elolvad.
- lépés 4Adjunk hozzá két gerezd apróra vágott fokhagymát és a chilipelyhet, majd 1 perc elteltével keverjük hozzá a leszűrt tésztát.
- lépés 5Olvasszuk fel a vajat, miután felhabzott adjuk hozzá a panko morzsát. Reszeljük hozzá a megmaradt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és kevergessük, ameddig szép aranybarna színt kap. Végül keverjük hozzá a reszelt citromhéjat és adjuk hozzá az aprított petrezselymet.
- lépés 6Tálaláskor szórjuk meg az ételt a fűszeres morzsával.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Grillezett tarja pitán Bon Menu Mexicana-val és salátával
Csodás nyári grill recept füstös ízekkel és friss zamatokkal. Tálaljuk a grillhús falatokat grillezett pitán Bon Menu Mexicana-val és lime-os- korianderes paradicsom salsával, uborkával, illetve lilahagymával a tetején.
Kukoricás-mangós töltött saláta
Előételt keresünk a hétvégi grillezéshez? Készítsünk töltött salátát! A római saláta nagy, ropogós levelei tökéletes tortillaként szolgálnak, a sárgadinnyés-kukoricás töltelék pedig igazi felüdülést nyújt a legmelegebb nyári napokon!
Tzatziki uborkával és zöldalmával
Mi idézhetné meg jobban Görögországot, mint a tzatziki? Most egy almával és retekkel készült változatot ajánlunk! Fogyaszthatod köretként, előételként, de akár főfogásként is!
Fedezze fel ezt is...