1. >Receptek
  2. >Brokkolis-zöldborsós fusilli szardellás morzsával

Brokkolis-zöldborsós fusilli szardellás morzsával

Olaszországban klasszikus recept a brokkolis, szardellás orecchiette, most ennek egy fusillis változatát készítjük el. A recept pár perc alatt megvan, mert amíg kifő a tészta, elkészülünk a szardellásmorzsával, a brokkoli és a zöldborsó pedig a tészta főzővizében párolódik. A morzsával összekevert fusillit végül parmezán forgácsokkal a tetején kínáljuk.
Könnyű
4 személy
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
½ zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó

250 g fusilli

1 kis fej brokkoli

4 dkg vaj

5 dkg panko morzsa

5 szardella filé

3 gerezd fokhagyma

½ tk. chilipehely

1 bio citrom

1 kis csokor petrezselyem



bors

olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
½ zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó

250 g fusilli

1 kis fej brokkoli

4 dkg vaj

5 dkg panko morzsa

5 szardella filé

3 gerezd fokhagyma

½ tk. chilipehely

1 bio citrom

1 kis csokor petrezselyem



bors

olívaolaj
  1. lépés 1
    A brokkolit mossuk meg és szedjük rózsáira. A brokkoli szárát is felhasználhatjuk, vágjuk azt is darabokra.
  2. lépés 2
    Tegyük fel főzni a tésztát a csomagoláson megadott módon. Befejezés előtt 4 perccel adjuk a brokkolit és a zöldborsót a főzővízhez, majd az idő letelte után szűrjük le.
  3. lépés 3
    Egy serpenyőben melegítsünk 5 evőkanál olívaolajat és adjuk hozzá a szardellát, kevergessük pár percig, amíg szinte elolvad.
  4. lépés 4
    Adjunk hozzá két gerezd apróra vágott fokhagymát és a chilipelyhet, majd 1 perc elteltével keverjük hozzá a leszűrt tésztát.
  5. lépés 5
    Olvasszuk fel a vajat, miután felhabzott adjuk hozzá a panko morzsát. Reszeljük hozzá a megmaradt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és kevergessük, ameddig szép aranybarna színt kap. Végül keverjük hozzá a reszelt citromhéjat és adjuk hozzá az aprított petrezselymet.
  6. lépés 6
    Tálaláskor szórjuk meg az ételt a fűszeres morzsával.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Grillezett tarja pitán Bon Menu Mexicana...

    Csodás nyári grill recept füstös ízekkel és friss zamatokkal. Tálaljuk a grillhús falatokat grillezett pitán Bon Menu Mexicana-val és lime-os- korianderes paradicsom salsával, uborkával, illetve lilahagymával a tetején.

  • Hasselback sültkrumpli mentás zöldborsók...

    Izgalmas és látványos recept burgonyából! A zöldségeket egészben hagyjuk, és 2-3 mm-enként bevágjuk,...

  • Gazdag lencseleves

    Tartalmas leves rengeteg zöldséggel és tápláló lencsével. Hűvös téli estéken vagy böjti időszakban t...