Brokkoli rizs saláta grillezett csicseriborsóval és almával
Gyors és tápláló receptet keresünk, amely ráadásul finom és egészséges is? Próbáljuk ki a rostokban gazdag salátát brokkoli rizzsel, grillezett csicseriborsóval és almával!
Könnyű
4 személy
15 perc
20 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
1 zacskó fagyasztott Bonduelle brokkoli rizs
1 doboz Vapuer csicseriborsó
2 piros alma
3 ek olívaolaj
2 ek paprika
fél citrom leve
só, bors
hozzávalók 4 személyre
1 zacskó fagyasztott Bonduelle brokkoli rizs
1 doboz Vapuer csicseriborsó
2 piros alma
3 ek olívaolaj
2 ek paprika
fél citrom leve
só, bors
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur csicseriborsó
Gyorsfagyasztott brokkolirizs
lépés 1
Szűrjük és öblítsük le a csicseriborsót. Öntsük egy serpenyőbe 1 evőkanál olívaolajjal és a fűszerekkel együtt.
lépés 2
Keverjük össze a serpenyő tartalmát és nagy lángon pirítsuk 5-8 percig, amíg a csicseriborsó megrepedezik és aranybarna lesz. Vagy 180° C fokra előmelegített sütőben is megsüthetjük 20 perc alatt.
lépés 3
Készítsük el a brokkolirizst egy serpenyőben vagy mikrohullámú sütőben a csomagoláson található utasítások szerint.
lépés 4
Mossuk meg az almákat. Vágjuk ketté és távolítsuk el a magokat. Kockázzuk vagy szeleteljük fel az ízlésünknek megfelelően.
lépés 5
Keverjük össze egy tálban a brokkolirizset, a grillezett csicseriborsót és az almát. Fűszerezzük a maradék olívaolajjal, citromlével, sóval és borssal. Végül alaposan keverjük össze, és melegen vagy hidegen tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Brokkolikrémleves gyömbérrel és lime-mal
Ősszel minden háztartásban nagy kedvenc a brokkolileves. Adjunk hozzá egy kis gyömbért, kókusztejet és lime-ot, és voilá - kész az örök klasszikus pikáns, felturbózott változata!
Sós palacsinta brokkolirizzsel
Ha eddig csak édes palacsintát készítettünk, ideje kipróbálni a sós változatokat! Ebben a brokkoliri...
Zöld spárga saláta csicseriborsóval
Zöldséghámozóval vékony csíkokra vágott nyers zöld spárga az alapja ennek a salátának, amibe még csi...