Ázsiai tojásos tészta marhahússal és zöldbabbal
Egyszerű, wokban készült tojásos tészta vékonyra szeletelt marhahússal, zöldbabbal, brokkolival, ázsiai ízesítéssel. Gyorsan elkészülő recept, akkor is könnyű dolgunk lesz vele, ha még nem vagyunk járatosak az ázsiai konyhában.
Közepes nehézségű
4 személy
20 perc
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur egész zöldbab
1 piros kaliforniai paprika
200 g brokkoli
30 dkg marhahús (hátszín vagy fehérpecsenye)
200 g tojásos kínai tészta
2 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
4 cm gyömbér
½ ek. barnacukor
3 ek. szójaszósz
2 ek. halszósz
1 ek. rizsecet
1 tk. chili pehely
½ ek. szezámmag
szezámolaj/földimogyoró olaj/napraforgó olaj
1 piros kaliforniai paprika
200 g brokkoli
30 dkg marhahús (hátszín vagy fehérpecsenye)
200 g tojásos kínai tészta
2 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
4 cm gyömbér
½ ek. barnacukor
3 ek. szójaszósz
2 ek. halszósz
1 ek. rizsecet
1 tk. chili pehely
½ ek. szezámmag
szezámolaj/földimogyoró olaj/napraforgó olaj
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur egész zöldbab
1 piros kaliforniai paprika
200 g brokkoli
30 dkg marhahús (hátszín vagy fehérpecsenye)
200 g tojásos kínai tészta
2 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
4 cm gyömbér
½ ek. barnacukor
3 ek. szójaszósz
2 ek. halszósz
1 ek. rizsecet
1 tk. chili pehely
½ ek. szezámmag
szezámolaj/földimogyoró olaj/napraforgó olaj
1 piros kaliforniai paprika
200 g brokkoli
30 dkg marhahús (hátszín vagy fehérpecsenye)
200 g tojásos kínai tészta
2 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
4 cm gyömbér
½ ek. barnacukor
3 ek. szójaszósz
2 ek. halszósz
1 ek. rizsecet
1 tk. chili pehely
½ ek. szezámmag
szezámolaj/földimogyoró olaj/napraforgó olaj
- lépés 1Először keverjük ki a szószt: tegyük egy tálba a szójaszószt, a halszószt, a rizsecetet, a chili pelyhet, a cukrot, az apróra vágott fokhagymát és a reszelt gyömbért és keverjük össze alaposan.
- lépés 2Főzzük meg a tésztát a zacskón jelzett ideig.
- lépés 3Vágjuk fel a húst minél vékonyabb szeletekre (könnyebb úgy szeletelni, ha kis időre a fagyasztóba tesszük). Hevítsük fel a wokot, majd öntsünk bele egy kevés olajat és dobjuk rá a húst. 1-2 percig rázogatva pirítsuk, majd vegyük ki.
- lépés 4Csíkozzuk fel a paprikát és szedjük kisebb rózsáira a brokkolit. Kevés olajon pirítsuk meg először a brokkolit, öntsünk rá 1-2 korty vizet és tegyünk a wokra fedőt, 1 percig így pirítsuk-pároljuk. Utána adjuk hozzá a paprikát, majd így együtt is pirítsuk 2 percig.
- lépés 5Adjuk hozzá a húst és a zöldbabot és öntsük rá a szószt. Nagy lángon pirítsuk át.
- lépés 6Keverjük bele a leszűrt tésztát.
- lépés 7Egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a szezámmagot és tálaláskor szórjuk meg vele az ételt, illetve a karikára vágott újhagymával is.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Thai curry húsgolyóval és zöldbabbal
Ízekben gazdag, fűszeres szószban főtt húsgolyók, melyek zöldbabbal tálalva kellemes, izgalmas recept baráti vacsorákra. Különösen jóleső fogás lehet hideg, őszi estéken.
Tepsis lazac zöldbabbal
Gyorsan elkészíthető, elegáns recept, amely akár a karácsonyi asztalon is megállja a helyét. A fokhagymás, citromos vajjal megsütött lazacot friss petrezselyemmel és kaporral szórjuk meg, mellé pedig roppanós, friss zöldhüvelyű zöldbabot tálalunk köretként, ami néhány percig együtt sült a lazaccal.
Zöldbabos krumplisaláta főtt tojással
Tökéletes fogás a tavaszi asztalra ez a könnyű saláta főtt újkrumplival, zöldbabbal, lágy sárgájú tojással és olajbogyóval. Az ízeket remekül kiemeli a recepthez készített mustáros, citromos, kapribogyós és zöldfűszeres öntet.
Fedezze fel ezt is...