Gyorsan elkészíthető, elegáns recept, amely akár a karácsonyi asztalon is megállja a helyét. A fokhagymás, citromos vajjal megsütött lazacot friss petrezselyemmel és kaporral szórjuk meg, mellé pedig roppanós, friss zöldhüvelyű zöldbabot tálalunk köretként, ami néhány percig együtt sült a lazaccal.
Közepes nehézségű
4 személy
40 perc
20 perc
Hozzávalók
4 személyre
Bonduelle Gyorsfagyasztott Zsenge Zöldhüvelyű Egész Zöldbab
4 szelet lazacderék
4 gerezd fokhagyma
1 csokor kapor
8 dkg vaj
1 citrom
5 dkg mandula
só
bors
hozzávalók 4 személyre
Bonduelle Gyorsfagyasztott Zsenge Zöldhüvelyű Egész Zöldbab
4 szelet lazacderék
4 gerezd fokhagyma
1 csokor kapor
8 dkg vaj
1 citrom
5 dkg mandula
só
bors
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur zsenge zöldhüvelyű egész zöldbab
lépés 1
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
lépés 2
Sózzuk, borsozzuk meg a lazac szeleteket, majd oszlassuk el rajtuk az apróra vágott fokhagymát és locsoljuk meg a citrom felével.
lépés 3
Kockázzuk fel a vajat, szeleteljük fel a citrom másik felét és tegyük ezeket is a lazacra. Tegyük a sütőbe 20 percre.
lépés 4
A mandulát daraboljuk fel kissé, majd egy száraz serpenyőben enyhén pirítsuk meg.
lépés 5
Ha letelt a 10 perc, vegyük ki a lazacot és tegyük mellé a zöldbabot, sózzuk, borsozzuk és süssük további 5 percig.
lépés 6
Ha elkészült, vegyük ki a sütőből, szórjuk meg a pirított mandulával.
lépés 7
A lazacot szórjuk meg aprított kaporral és tálaljuk a fogást.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Zöldbabos krumplisaláta főtt tojással
Tökéletes fogás a tavaszi asztalra ez a könnyű saláta főtt újkrumplival, zöldbabbal, lágy sárgájú tojással és olajbogyóval. Az ízeket remekül kiemeli a recepthez készített mustáros, citromos, kapribogyós és zöldfűszeres öntet.