1. >Receptek
  2. >Vega hamburger zellerhasábokkal

Vega hamburger zellerhasábokkal

Meglepően látványos burger: mivel a hamburger pogácsa zöld színű! Ennek ellenére a hamburger illúziója megmarad, csak mindez szuperegészséges formában. Zellerhasábokkal tálaljuk, melyek kitűnő, ízletes alternatívái a klasszikus sültkrumplinak.
Közepes nehézségű
6 személy
40 perc
Hozzávalók
6 személyre
1 zacskó Bonduelle Zöld mix krémleves zöldségkeverék

1 vöröshagyma

1 tojás

6-8 ek. zsemlemorzsa

2 gerezd fokhagyma

2 paradicsom

jégsaláta

6 hamburger zsemle

6 szelet cheddar sajt

1 nagyobb zeller

ketchup és/vagy majonéz



bors

pirospaprika

olívaolaj
hozzávalók 6 személyre
1 zacskó Bonduelle Zöld mix krémleves zöldségkeverék

1 vöröshagyma

1 tojás

6-8 ek. zsemlemorzsa

2 gerezd fokhagyma

2 paradicsom

jégsaláta

6 hamburger zsemle

6 szelet cheddar sajt

1 nagyobb zeller

ketchup és/vagy majonéz



bors

pirospaprika

olívaolaj
    Termékajánlatunk a recepthez
  • Gyorsfagyasztott zöld mix krémleves zöldségke...
  1. lépés 1
    Az apróra vágott hagymát olívaolajon kezdjük el dinsztelni egy serpenyőben, majd pár perc elteltével adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát is. Szórjuk hozzá a Bonduelle Zöld mix krémleves zöldségkeveréket, sózzuk, borsozzuk és rövid ideig pároljuk össze.
  2. lépés 2
    Egy késes robotgépben pürésítsük a zöldségeket, majd adjunk hozzá egy tojást és 6-8 evőkanál zsemlemorzsát, hogy formázható állagú legyen, majd hagyjuk egy kicsit állni.
  3. lépés 3
    Ezidő alatt készítsük elő a zellert a sütéshez: pucoljuk meg és vágjuk sültkrumplihoz hasonló hasábokra, majd helyezzük egy tepsibe. Locsoljuk meg 2-3 evőkanál olívaolajjal, hintsük meg sóval, borssal és pirospaprikával, majd kézzel forgassuk össze a hasábokat a fűszerekkel és az olajjal, hogy mindenhol bevonja azokat. Terítsük szét őket, majd helyezzük a sütőbe és süssük 200 fokon kb. 20 percig.
  4. lépés 4
    Formázzunk 6 db hamburger pogácsát a pürésített zöldségekből, majd forró olajban süssük először az egyik oldalát, majd ha megfordítottuk helyezzünk a tetejére egy szelet cheddar sajtot és hagyjuk megolvadni.
  5. lépés 5
    Vágjuk félbe a zsömléket és egy kissé pirítsuk meg a vágott felüket egy száraz serpenyőben, majd állítsuk össze a burgert: kenjük meg az alját és a tetejét egy kevés majonézzel, majd helyezzük rá a jégsalátalevelet. Erre kerüljön a zöldségpogácsa, egy szelet paradicsom, végül a zsemle teteje. Kínáljuk mellé a sült fűszeres zellerhasábokat.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Tepsis lazac zöldbabbal

    Gyorsan elkészíthető, elegáns recept, amely akár a karácsonyi asztalon is megállja a helyét. A fokhagymás, citromos vajjal megsütött lazacot friss petrezselyemmel és kaporral szórjuk meg, mellé pedig roppanós, friss zöldhüvelyű zöldbabot tálalunk köretként, ami néhány percig együtt sült a lazaccal.

  • Pestos orecchiette zöldborsóval és bacon...

    A különleges formájú orecchiette remekül felveszi a klasszikus bazsalikom pestot, mélyedéseiben pedi...

  • Zöldbabos krumplisaláta főtt tojással

    Tökéletes fogás a tavaszi asztalra ez a könnyű saláta főtt újkrumplival, zöldbabbal, lágy sárgájú to...