Zöldborsós arancini
Az arancini a maradékok felhasználásának kiváló példája, amely eredetileg maradék rizottóból készül. Az ellenállhatatlan olasz rizsgolyók fagyasztott zöldborsóval és krémes mozzarellával forrón, langyosan és hidegen is belopják magukat az egész család szívébe.
Nehéz
4 személy
45 perc
10 perc
Hozzávalók
4 személyre
200 g rizottó rizs
60 cl zöldség alaplé
150 g Bonduelle Vapeur fagyasztott zöldborsó
1 mozzarella (125 g)
100 g reszelt parmezán
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek olívaolaj
100 g kenyérmorzsa
3 ek liszt
10 cl víz
olaj a sütéshez
60 cl zöldség alaplé
150 g Bonduelle Vapeur fagyasztott zöldborsó
1 mozzarella (125 g)
100 g reszelt parmezán
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek olívaolaj
100 g kenyérmorzsa
3 ek liszt
10 cl víz
olaj a sütéshez
hozzávalók 4 személyre
200 g rizottó rizs
60 cl zöldség alaplé
150 g Bonduelle Vapeur fagyasztott zöldborsó
1 mozzarella (125 g)
100 g reszelt parmezán
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek olívaolaj
100 g kenyérmorzsa
3 ek liszt
10 cl víz
olaj a sütéshez
60 cl zöldség alaplé
150 g Bonduelle Vapeur fagyasztott zöldborsó
1 mozzarella (125 g)
100 g reszelt parmezán
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek olívaolaj
100 g kenyérmorzsa
3 ek liszt
10 cl víz
olaj a sütéshez
- lépés 1Készítsük el a rizst. A hagymát és a fokhagymát hámozzuk meg és aprítsuk fel. Pirítsuk meg az olívaolajon, adjuk hozzá a rizst, és öntsük fel az alaplével. Alacsony lángon gyakori kevergetés mellett főzzük körülbelül 15 percig.
- lépés 2Adjuk hozzá a borsót, főzzük további 3 percig. A tűzről levéve tegyük bele a parmezánt, majd sózzuk és borsozzuk meg. Oszlassuk el egy gratin tálban, hogy gyorsabban kihűljön.
- lépés 3A mozzarellát vágjuk fel kockákra. Keverjük össze a lisztet és a vizet egy tálban, és öntsük a zsemlemorzsát egy tányérra.
- lépés 4Enyhén nedves kézzel formázzunk a rizsből kb. 8 cm átmérőjű golyókat.
- lépés 5Az ujjbegyeinkkel nyomkodjunk egy üreget a közepükbe, tegyünk mindegyikbe egy-egy darab mozzarellát, majd majd zárjuk be a lyukakat.
- lépés 6Mártsuk bele őket a liszt és a víz keverékébe, majd a zsemlemorzsába. Ezt addig ismételjük, amíg az összes összetevő el nem fogy.
- lépés 7Süssük aranybarnára az aranciniket 5 perc alatt. Tálaljuk előételként vagy fogyasszuk főételként zöldsalátával.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Színes zöldség terrine zöldborsóval
A húsvéti asztal csodálatos kiegészítője lehet ez a színes, szeletelhető zöldség terrine recept, amelybe ezúttal zöldborsó, zöldbab, répa, kaliforniai paprika és rengeteg friss, tavaszi zöldfűszer került.
Tejes zöldborsó fagyi
Borsó nemcsak a hercegnők matraca alatt, hanem desszertekben is rejtőzhet! Lágy és édes finom íze pedig elkápráztat ebben a hideg desszertben.
Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojással
Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ráadásul gluténmentes is, mivel liszt nélkül készül. A kész művet pedig ízlés szerint egy-egy buggyantott tojással koronázhatjuk meg.
Fedezze fel ezt is...