1. >Receptek
  2. >Zöldborsós arancini

Zöldborsós arancini

Az arancini a maradékok felhasználásának kiváló példája, amely eredetileg maradék rizottóból készül. Az ellenállhatatlan olasz rizsgolyók fagyasztott zöldborsóval és krémes mozzarellával forrón, langyosan és hidegen is belopják magukat az egész család szívébe.
Nehéz
4 személy
45 perc
10 perc
Hozzávalók
4 személyre
200 g rizottó rizs

60 cl zöldség alaplé

150 g Bonduelle Vapeur fagyasztott zöldborsó

1 mozzarella (125 g)

100 g reszelt parmezán

1 vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 ek olívaolaj

100 g kenyérmorzsa

3 ek liszt

10 cl víz

olaj a sütéshez
hozzávalók 4 személyre
200 g rizottó rizs

60 cl zöldség alaplé

150 g Bonduelle Vapeur fagyasztott zöldborsó

1 mozzarella (125 g)

100 g reszelt parmezán

1 vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 ek olívaolaj

100 g kenyérmorzsa

3 ek liszt

10 cl víz

olaj a sütéshez
  1. lépés 1
    Készítsük el a rizst. A hagymát és a fokhagymát hámozzuk meg és aprítsuk fel. Pirítsuk meg az olívaolajon, adjuk hozzá a rizst, és öntsük fel az alaplével. Alacsony lángon gyakori kevergetés mellett főzzük körülbelül 15 percig.
  2. lépés 2
    Adjuk hozzá a borsót, főzzük további 3 percig. A tűzről levéve tegyük bele a parmezánt, majd sózzuk és borsozzuk meg. Oszlassuk el egy gratin tálban, hogy gyorsabban kihűljön.
  3. lépés 3
    A mozzarellát vágjuk fel kockákra. Keverjük össze a lisztet és a vizet egy tálban, és öntsük a zsemlemorzsát egy tányérra.
  4. lépés 4
    Enyhén nedves kézzel formázzunk a rizsből kb. 8 cm átmérőjű golyókat.
  5. lépés 5
    Az ujjbegyeinkkel nyomkodjunk egy üreget a közepükbe, tegyünk mindegyikbe egy-egy darab mozzarellát, majd majd zárjuk be a lyukakat.
  6. lépés 6
    Mártsuk bele őket a liszt és a víz keverékébe, majd a zsemlemorzsába. Ezt addig ismételjük, amíg az összes összetevő el nem fogy.
  7. lépés 7
    Süssük aranybarnára az aranciniket 5 perc alatt. Tálaljuk előételként vagy fogyasszuk főételként zöldsalátával.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Színes zöldség terrine zöldborsóval

    A húsvéti asztal csodálatos kiegészítője lehet ez a színes, szeletelhető zöldség terrine recept, amelybe ezúttal zöldborsó, zöldbab, répa, kaliforniai paprika és rengeteg friss, tavaszi zöldfűszer került.

  • Tejes zöldborsó fagyi

    Borsó nemcsak a hercegnők matraca alatt, hanem desszertekben is rejtőzhet! Lágy és édes finom íze pe...

  • Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojássa...

    Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ...