1. >Receptek
  2. >Tejes zöldborsó fagyi

Tejes zöldborsó fagyi

Borsó nemcsak a hercegnők matraca alatt, hanem desszertekben is rejtőzhet! Lágy és édes finom íze pedig elkápráztat ebben a hideg desszertben.
Nehéz
4 személy
30 perc
20 perc
Hozzávalók
4 személyre
3 nagy tojás

100 g cukor

30 cl tej

20 cl zsíros tejszín

500 g friss vagy fagyasztott borsó

Egy marék mentalevél
hozzávalók 4 személyre
3 nagy tojás

100 g cukor

30 cl tej

20 cl zsíros tejszín

500 g friss vagy fagyasztott borsó

Egy marék mentalevél
  1. lépés 1
    Főzzük a borsót 8 percig sós, forrásban lévő vízben. Csöpögtessük le, majd merítsük jeges vízbe, hogy zöld maradjon.
  2. lépés 2
    Készítsünk el a tejsodót. A tojássárgáját keverjük habosra a cukorral. Forraljuk fel a tejet és a tejszínt. Csorgassuk a tojássárgájába, majd öntsük vissza a serpenyőbe. Lassú tűzön, forralás nélkül főzzük addig, amíg a tejszín bevonja a kanalat.
  3. lépés 3
    Adjuk hozzá a borsót és a mentaleveleket. Turmixoljuk össze, majd szűrjük le. Hagyjuk kihűlni, utána tegyük a hűtőbe.
  4. lépés 4
    Öntsük a keveréket egy fagylaltkészítőbe, és hagyjuk megdermedni a használati utasítás szerint. Tölcsérben tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Zöldborsós arancini

    Az arancini a maradékok felhasználásának kiváló példája, amely eredetileg maradék rizottóból készül. Az ellenállhatatlan olasz rizsgolyók fagyasztott zöldborsóval és krémes mozzarellával forrón, langyosan és hidegen is belopják magukat az egész család szívébe.

  • Színes zöldség terrine zöldborsóval

    A húsvéti asztal csodálatos kiegészítője lehet ez a színes, szeletelhető zöldség terrine recept, ame...

  • Krumplis-zöldborsós halfasírt lime-os, c...

    Kívül ropogós, belül puha és krémes halfasírt fehér húsú tengerihallal, zöldborsóval, újhagymával és...