Borsó nemcsak a hercegnők matraca alatt, hanem desszertekben is rejtőzhet! Lágy és édes finom íze pedig elkápráztat ebben a hideg desszertben.
Nehéz
4 személy
30 perc
20 perc
Hozzávalók
4 személyre
3 nagy tojás
100 g cukor
30 cl tej
20 cl zsíros tejszín
500 g friss vagy fagyasztott borsó
Egy marék mentalevél
hozzávalók 4 személyre
3 nagy tojás
100 g cukor
30 cl tej
20 cl zsíros tejszín
500 g friss vagy fagyasztott borsó
Egy marék mentalevél
lépés 1
Főzzük a borsót 8 percig sós, forrásban lévő vízben. Csöpögtessük le, majd merítsük jeges vízbe, hogy zöld maradjon.
lépés 2
Készítsünk el a tejsodót. A tojássárgáját keverjük habosra a cukorral. Forraljuk fel a tejet és a tejszínt. Csorgassuk a tojássárgájába, majd öntsük vissza a serpenyőbe. Lassú tűzön, forralás nélkül főzzük addig, amíg a tejszín bevonja a kanalat.
lépés 3
Adjuk hozzá a borsót és a mentaleveleket. Turmixoljuk össze, majd szűrjük le. Hagyjuk kihűlni, utána tegyük a hűtőbe.
lépés 4
Öntsük a keveréket egy fagylaltkészítőbe, és hagyjuk megdermedni a használati utasítás szerint. Tölcsérben tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Zöldborsós arancini
Az arancini a maradékok felhasználásának kiváló példája, amely eredetileg maradék rizottóból készül. Az ellenállhatatlan olasz rizsgolyók fagyasztott zöldborsóval és krémes mozzarellával forrón, langyosan és hidegen is belopják magukat az egész család szívébe.
Színes zöldség terrine zöldborsóval
A húsvéti asztal csodálatos kiegészítője lehet ez a színes, szeletelhető zöldség terrine recept, ame...
Krumplis-zöldborsós halfasírt lime-os, c...
Kívül ropogós, belül puha és krémes halfasírt fehér húsú tengerihallal, zöldborsóval, újhagymával és...