Színes zöldség terrine zöldborsóval
A húsvéti asztal csodálatos kiegészítője lehet ez a színes, szeletelhető zöldség terrine recept, amelybe ezúttal zöldborsó, zöldbab, répa, kaliforniai paprika és rengeteg friss, tavaszi zöldfűszer került.
Nehéz
6 személy
45 perc
45 perc
Hozzávalók
6 személyre
½ zacskó Bonduelle Fagyasztott Vapeur Zöldhüvelyű Vágott Zöldbab
½ zacskó Bonduelle Fagyasztott Vapeur Zöldborsó
1 kaliforniai paprika
2 sárgarépa
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
6 tojás
2 ek. mascarpone
5 dkg parmezán
2 ek. kukoricadara
só
bors
friss zöldfűszerek, pl. petrezselyem, snidling
vaj a forma kikenéséhez
olaj
½ zacskó Bonduelle Fagyasztott Vapeur Zöldborsó
1 kaliforniai paprika
2 sárgarépa
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
6 tojás
2 ek. mascarpone
5 dkg parmezán
2 ek. kukoricadara
só
bors
friss zöldfűszerek, pl. petrezselyem, snidling
vaj a forma kikenéséhez
olaj
hozzávalók 6 személyre
½ zacskó Bonduelle Fagyasztott Vapeur Zöldhüvelyű Vágott Zöldbab
½ zacskó Bonduelle Fagyasztott Vapeur Zöldborsó
1 kaliforniai paprika
2 sárgarépa
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
6 tojás
2 ek. mascarpone
5 dkg parmezán
2 ek. kukoricadara
só
bors
friss zöldfűszerek, pl. petrezselyem, snidling
vaj a forma kikenéséhez
olaj
½ zacskó Bonduelle Fagyasztott Vapeur Zöldborsó
1 kaliforniai paprika
2 sárgarépa
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
6 tojás
2 ek. mascarpone
5 dkg parmezán
2 ek. kukoricadara
só
bors
friss zöldfűszerek, pl. petrezselyem, snidling
vaj a forma kikenéséhez
olaj
- lépés 1Készítsük elő a zöldségeket: a hagymát vágjuk félbe és szeleteljük fel, a répát karikázzuk fel, a paprikát vágjuk nagyobb kockákra.
- lépés 2Egy vastag falú edénybe tegyünk egy kevés olajat, adjuk hozzá a hagymát és a répát, pár percig kevergessük, majd reszeljük bele a fokhagymát. Ezután jöhet a paprika, a zöldbab és a borsó. Sózzuk, borsozzuk, keverjük jól át és főzzük lefedve 20 percig. Amikor elkészült, tegyük át egy szűrőbe és hagyjuk, hogy lecsöpögjön.
- lépés 3Verjük fel a tojásokat, majd keverjük hozzá a mascarponét, sózzuk, borsozzuk.
- lépés 4Keverjük bele a zöldségeket és adjuk hozzá a reszelt parmezánt és a kukoricadarát, valamint az aprított zöldfűszereket.
- lépés 5Vajazzuk ki a terrine formát és öntsük bele a zöldséges keveréket.
- lépés 6Tegyük a 190 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb. 45 percig, amíg megszilárdul.
- lépés 7Hagyjuk a formában kihűlni, majd fordítsuk át egy tányérra és felszeletelve kínáljuk, friss fűszerekkel megszórva.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Tejes zöldborsó fagyi
Borsó nemcsak a hercegnők matraca alatt, hanem desszertekben is rejtőzhet! Lágy és édes finom íze pedig elkápráztat ebben a hideg desszertben.
Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojással
Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ráadásul gluténmentes is, mivel liszt nélkül készül. A kész művet pedig ízlés szerint egy-egy buggyantott tojással koronázhatjuk meg.
Egészben sült feta cukkinis zöldborsóval
Egyszerű és ízletes recept! Egészben sült feta, olívaolajjal, borssal, chilivel, vékony karikára vágott cukkinivel és zsenge zöldborsóval. A végén citromlével meglocsoljuk, friss mentával megszórjuk, mellé ropogós baguette szeleteket kínálunk.
Fedezze fel ezt is...