lépés 1
Készítsük elő a zöldségeket: a hagymát vágjuk félbe és szeleteljük fel, a répát karikázzuk fel, a paprikát vágjuk nagyobb kockákra.
lépés 2
Egy vastag falú edénybe tegyünk egy kevés olajat, adjuk hozzá a hagymát és a répát, pár percig kevergessük, majd reszeljük bele a fokhagymát. Ezután jöhet a paprika, a zöldbab és a borsó. Sózzuk, borsozzuk, keverjük jól át és főzzük lefedve 20 percig. Amikor elkészült, tegyük át egy szűrőbe és hagyjuk, hogy lecsöpögjön.
lépés 3
Verjük fel a tojásokat, majd keverjük hozzá a mascarponét, sózzuk, borsozzuk.
lépés 4
Keverjük bele a zöldségeket és adjuk hozzá a reszelt parmezánt és a kukoricadarát, valamint az aprított zöldfűszereket.
lépés 5
Vajazzuk ki a terrine formát és öntsük bele a zöldséges keveréket.
lépés 6
Tegyük a 190 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb. 45 percig, amíg megszilárdul.
lépés 7
Hagyjuk a formában kihűlni, majd fordítsuk át egy tányérra és felszeletelve kínáljuk, friss fűszerekkel megszórva.