Sosem lehet túl sok pite és quiche receptünk! Az egyszerűen elkészíthető sós torta, amely leveles vagy omlós tésztából készül, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt tetszeni fog. A tojásból és tejszínből vagy tejből (amely más sajtokkal, például friss kecskesajttal, ricottával vagy túróval is helyettesíthető) álló keverék zöldségekkel, sonkával vagy hallal is párosítható. A legfinomabb receptek között mindig találunk egy-két pite receptet!
A leghíresebb pite receptje továbbra is a quiche lorraine, amelyet kockára vágott sonkával és baconnel kell elkészíteni, de más receptek is megérdemlik a figyelmet. Mit szólnánk egy leveles tészta pitéhez, tonhallal és mustárral, vagy spenóttal és füstölt lazaccal, vagy akár karfiollal és nyers sonkával?
Ügyeljünk rá, hogy két fő összetevőt használjunk, és megfelelően fűszerezzük a készítményt borssal, szerecsendióval vagy bármilyen más, általunk választott fűszerrel. Használjunk bőségesen friss vagy fagyasztott fűszernövényeket (bazsalikom, cseresznye, metélőhagyma stb.) az étel ízesítéséhez. A pitével egyszerűen felhasználhatjuk a maradék zöldségeket, sült burgonyát, sonkát és sajtot, mert nem kell sok töltelék hozzá, és egy tál pite 4-6 embernek is elég.
Ugyanazon az elven, mint a zöldbabos piténél, mehet a tetejére paradicsomkarika, párolt brokkoli vagy bármilyen más, tetszőleges zöldség. Ezután szórjuk meg egy kis fetával vagy parmezánnal, hogy kontrasztot adjon a tölteléknek. Tálaláskor pedig a zöldsaláta a legjobb kísérő, legyen szó zöldbabos pitéről, sonkás quiche-ről vagy épp spenótos leveles tésztáról!