Zöldbabos pite

Kipróbálnánk a zöldbabot egy teljesen új, szokatlan módon? Itt az ideje, hogy felfedezzük ezt a csodálatos zöldbabos pitét! Egyszerű, finom és egészséges recept, amely meggyőzi a család minden tagját!
Könnyű
3 személy
30 perc
30 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
3 személyre
1 csomag rétestészta

200 g Bonduelle fagyasztott zöldbab

250 g ricotta vagy kecskesajt

3 tojás

Néhány szál metélőhagyma vagy bazsalikom

50 g reszelt parmezán + pár csík dekorációnak

liszt a tészta kinyújtásához

vaj a sütőforma kivajazásához

só, bors
hozzávalók 3 személyre
1 csomag rétestészta

200 g Bonduelle fagyasztott zöldbab

250 g ricotta vagy kecskesajt

3 tojás

Néhány szál metélőhagyma vagy bazsalikom

50 g reszelt parmezán + pár csík dekorációnak

liszt a tészta kinyújtásához

vaj a sütőforma kivajazásához

só, bors

Termékajánlatunk a recepthez

Vapeur zsenge zöldhüvelyű egész zöldbab
  1. lépés 1
    Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra. Nyújtsuk ki a tésztát egy lisztezett munkafelületen. Vajazzuk ki a sütőformát, és terítsük szét benne a tésztát.
  2. lépés 2
    Keverjük össze a ricottát vagy a kecskesajtot a tojásokkal. Adjuk hozzá a reszelt parmezánt.
  3. lépés 3
    Adjunk hozzá az apróra vágott metélőhagymát. Fűszerezzük sóval és borssal.
  4. lépés 4
    Szurkáljuk meg a pitetészta alját egy villával. Öntsük rá a krémes keveréket.
  5. lépés 5
    Tegyük a sütőbe kb. 30 percre. Közben készítsük elő a zöldbabot. Forraljunk fel egy fazék sós vizet. Főzzük meg a zöldbabot, de ügyeljünk rá, hogy ropogósak maradjanak.
  6. lépés 6
    Tegyük a zöldbabot jéghideg vízbe, hogy megállítsuk a főzést, majd szűrjük le és alaposan szárítsuk meg.
  7. lépés 7
    Helyezzük a babokat egy vágódeszkára, és vágjuk a piteformának megfelelő méretre.
  8. lépés 8
    Szedjük ki a pitét a sütőformából. Szorosan egymás mellé rendezve halmozzuk rá a zöldbabot. Tálalás előtt díszítsük parmezánforgáccsal, bazsalikomlevelekkel és koktélparadicsommal.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Zöldfőzelék buggyantott tojással

    Fokhagymás, vajas, petrezselymes zöldfőzelék recept, saját magával sűrítve. Tetején szemet gyönyörködtető buggyantott tojás, újhagyma és petrezselyem.

  • Zöldbabos Cerealival töltött négyszögek

    Ez a recept gyors, remek harapnivaló az egész családnak. A leveles tésztából készített négyszögeket sajtkrémmel megkenve, olaszos fűszerezésű Cerealival, paradicsommal, olajbogyóval megtöltve, mozzarellával a tetején sütjük meg, a végén pedig friss bazsalikommal díszítjük.

  • Cukkini pestós, zöldbabos nyári tésztasaláta

    A klasszikus fogással ellentétben ez a tésztasaláta cukkini pestóval készül, és zsenge zöldbabbal, valamint grillezett cukkinivel egészül ki. Krémes textúráját a cukkinis-parmezános-citrusos szósznak köszönheti, ami nyári hangulatot kölcsönöz a receptnek.

További tippek

Sosem lehet túl sok pite és quiche receptünk! Az egyszerűen elkészíthető sós torta, amely leveles vagy omlós tésztából készül, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt tetszeni fog. A tojásból és tejszínből vagy tejből (amely más sajtokkal, például friss kecskesajttal, ricottával vagy túróval is helyettesíthető) álló keverék zöldségekkel, sonkával vagy hallal is párosítható. A legfinomabb receptek között mindig találunk egy-két pite receptet!

A leghíresebb pite receptje továbbra is a quiche lorraine, amelyet kockára vágott sonkával és baconnel kell elkészíteni, de más receptek is megérdemlik a figyelmet. Mit szólnánk egy leveles tészta pitéhez, tonhallal és mustárral, vagy spenóttal és füstölt lazaccal, vagy akár karfiollal és nyers sonkával? 

Ügyeljünk rá, hogy két fő összetevőt használjunk, és megfelelően fűszerezzük a készítményt borssal, szerecsendióval vagy bármilyen más, általunk választott fűszerrel. Használjunk bőségesen friss vagy fagyasztott fűszernövényeket (bazsalikom, cseresznye, metélőhagyma stb.) az étel ízesítéséhez. A pitével egyszerűen felhasználhatjuk a maradék zöldségeket, sült burgonyát, sonkát és sajtot, mert nem kell sok töltelék hozzá, és egy tál pite 4-6 embernek is elég.

Ugyanazon az elven, mint a zöldbabos piténél, mehet a tetejére paradicsomkarika, párolt brokkoli vagy bármilyen más, tetszőleges zöldség. Ezután szórjuk meg egy kis fetával vagy parmezánnal, hogy kontrasztot adjon a tölteléknek. Tálaláskor pedig a zöldsaláta a legjobb kísérő, legyen szó zöldbabos pitéről, sonkás quiche-ről vagy épp spenótos leveles tésztáról!