Zöldfőzelék buggyantott tojással
Fokhagymás, vajas, petrezselymes zöldfőzelék recept, saját magával sűrítve. Tetején szemet gyönyörködtető buggyantott tojás, újhagyma és petrezselyem.
Könnyű
3 személy
30 perc
Hozzávalók
3 személyre
1 zacskó Bonduelle Zöld Mix krémleves zöldségkeverék
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
3 dl alaplé
5 dkg vaj
3 tojás
3 szál újhagyma
só
bors
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
3 dl alaplé
5 dkg vaj
3 tojás
3 szál újhagyma
só
bors
hozzávalók 3 személyre
1 zacskó Bonduelle Zöld Mix krémleves zöldségkeverék
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
3 dl alaplé
5 dkg vaj
3 tojás
3 szál újhagyma
só
bors
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
3 dl alaplé
5 dkg vaj
3 tojás
3 szál újhagyma
só
bors
- lépés 1Olvasszuk fel a vajat egy lábasban és adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a felkarikázott újhagyma fehér részét, pároljuk pár percig
- lépés 2Adjuk hozzá a Bonduelle Zöld Mix krémleves zöldségkeveréket és a Vapeur zöldborsót, sózzuk, borsozzuk. Öntsünk fel az alaplével és forraljuk fel. Pároljuk 5 percig.
- lépés 3Merjük ki a zöldségek egyharmadát és botmixerrel pürésítsük egy kevés alaplével együtt, majd öntsük vissza az egészben hagyott zöldségekhez.
- lépés 4Forraljunk vizet egy kislábosban (kb. 5 ujjnyi magas legyen a víz) a buggyantott tojáshoz, ha felforrt vegyük takarékra, hogy a víz éppen csak gyöngyözzön (ne bugyogjon, csak apró buborékokat kell látnunk).
- lépés 5Törjünk fel egy tojást egy kis tálkába és közelről, óvatosan öntsük a vízbe.
- lépés 63 perc után szűrő kanállal vegyük ki őket. Ismételjük meg a másik 2 tojással is.
- lépés 7A főzeléket tálaljuk a buggyantott tojással, szórjuk meg aprított petrezselyemmel és az újhagyma felkarikázott zöldjével.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Zöldborsós-lazacos fusilli
Tésztaimádók figyelem! A megszokott paradicsomszószos tészta helyett, válasszuk a lazaccal és zsenge zöldborsóval készített fusilli receptet. Biztosan szeretni fogjuk!
Póréhagymás-zöldborsós spagetti
20 perc alatt elkészíthető, pénztárcabarát tészta! A nagyobb darabokra vágott póréhagymát és a zöldborsót vajjal és tejszínnel krémesítjük, végül reszelt citromhéjjal ízesítjük. Frissen főtt spagettivel összeforgatva kellemes, izgalmas receptet kapunk.
Hasselback sültkrumpli mentás zöldborsókrémmel
Izgalmas és látványos recept burgonyából! A zöldségeket egészben hagyjuk, és 2-3 mm-enként bevágjuk, úgy, hogy az alja egyben tartsa a szemeket. Az így kapott rétegeket kenjük meg fokhagymás -zöldfűszeres olívaolajjal, majd így süssük meg a burgonyákat. Mentás, újhagymás zöldborsókrémet kínáljunk mellé.
Fedezze fel ezt is...