Ez a recept gyors, remek harapnivaló az egész családnak. A leveles tésztából készített négyszögeket sajtkrémmel megkenve, olaszos fűszerezésű Cerealival, paradicsommal, olajbogyóval megtöltve, mozzarellával a tetején sütjük meg, a végén pedig friss bazsalikommal díszítjük.
Könnyű
3 személy
25 perc
15 perc
Hozzávalók
3 személyre
6 db-hoz:
1 zacskó Bonduelle Cereali zöldbab és árpa keverék
1 csomag leveles tészta
15 dkg mascarpone
1 mozzarella
10 dkg koktélparadicsom
2 ek. zöld olajbogyó
1 bio citrom
1 csokor bazsalikom
1 tk. oregánó
1 gerezd fokhagyma
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 3 személyre
6 db-hoz:
1 zacskó Bonduelle Cereali zöldbab és árpa keverék
1 csomag leveles tészta
15 dkg mascarpone
1 mozzarella
10 dkg koktélparadicsom
2 ek. zöld olajbogyó
1 bio citrom
1 csokor bazsalikom
1 tk. oregánó
1 gerezd fokhagyma
só
bors
olívaolaj
lépés 1
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
lépés 2
Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat és adjuk hozzá a zöldbab és árpa keveréket. Várjuk meg, ameddig teljesen felolvad, majd reszeljük hozzá a fokhagymát, adjuk hozzá a felezett paradicsomot és az olajbogyót. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az oregánót és pároljuk össze.
lépés 3
Keverjük ki a mascarponét fél citrom levével és héjával és sózzuk, borsozzuk.
lépés 4
Tekerjük ki a leveles tésztát és vágjuk 6 négyzetet belőle. 1 cm-rel a széleitől egy késsel vágjuk minden oldalán végig a négyzeteket, de úgy, hogy ne vágjuk át teljesen. Tegyük őket sütőpapírral kibélelt tepsire.
lépés 5
Kenjük meg a tésztát a mascarponéval, halmozzunk rá a töltelékből és tépkedjük rá a mozzarellát. Tegyük a sütőbe kb. 15 percre, amíg a mozzarella elolvad és egy kis színt kap.
lépés 6
Tálalás előtt tépkedjük rá a friss bazsalikom leveleket.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Zöldfőzelék buggyantott tojással
Fokhagymás, vajas, petrezselymes zöldfőzelék recept, saját magával sűrítve. Tetején szemet gyönyörködtető buggyantott tojás, újhagyma és petrezselyem.
Penne zöldbabbal, borsóval és spárgával
Vajon honnan származik ez a tésztaétel? Természetesen Olaszországból! A zöldségeket tésztával a lege...
Zöldbabos pite
Kipróbálnánk a zöldbabot egy teljesen új, szokatlan módon? Itt az ideje, hogy felfedezzük ezt a csod...