Zöldbabos Cerealival töltött négyszögek
Ez a recept gyors, remek harapnivaló az egész családnak. A leveles tésztából készített négyszögeket sajtkrémmel megkenve, olaszos fűszerezésű Cerealival, paradicsommal, olajbogyóval megtöltve, mozzarellával a tetején sütjük meg, a végén pedig friss bazsalikommal díszítjük.
Könnyű
3 személy
25 perc
15 perc
Hozzávalók
3 személyre
6 db-hoz:
1 zacskó Bonduelle Cereali zöldbab és árpa keverék
1 csomag leveles tészta
15 dkg mascarpone
1 mozzarella
10 dkg koktélparadicsom
2 ek. zöld olajbogyó
1 bio citrom
1 csokor bazsalikom
1 tk. oregánó
1 gerezd fokhagyma
só
bors
olívaolaj
1 zacskó Bonduelle Cereali zöldbab és árpa keverék
1 csomag leveles tészta
15 dkg mascarpone
1 mozzarella
10 dkg koktélparadicsom
2 ek. zöld olajbogyó
1 bio citrom
1 csokor bazsalikom
1 tk. oregánó
1 gerezd fokhagyma
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 3 személyre
6 db-hoz:
1 zacskó Bonduelle Cereali zöldbab és árpa keverék
1 csomag leveles tészta
15 dkg mascarpone
1 mozzarella
10 dkg koktélparadicsom
2 ek. zöld olajbogyó
1 bio citrom
1 csokor bazsalikom
1 tk. oregánó
1 gerezd fokhagyma
só
bors
olívaolaj
1 zacskó Bonduelle Cereali zöldbab és árpa keverék
1 csomag leveles tészta
15 dkg mascarpone
1 mozzarella
10 dkg koktélparadicsom
2 ek. zöld olajbogyó
1 bio citrom
1 csokor bazsalikom
1 tk. oregánó
1 gerezd fokhagyma
só
bors
olívaolaj
- lépés 1Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- lépés 2Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat és adjuk hozzá a zöldbab és árpa keveréket. Várjuk meg, ameddig teljesen felolvad, majd reszeljük hozzá a fokhagymát, adjuk hozzá a felezett paradicsomot és az olajbogyót. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az oregánót és pároljuk össze.
- lépés 3Keverjük ki a mascarponét fél citrom levével és héjával és sózzuk, borsozzuk.
- lépés 4Tekerjük ki a leveles tésztát és vágjuk 6 négyzetet belőle. 1 cm-rel a széleitől egy késsel vágjuk minden oldalán végig a négyzeteket, de úgy, hogy ne vágjuk át teljesen. Tegyük őket sütőpapírral kibélelt tepsire.
- lépés 5Kenjük meg a tésztát a mascarponéval, halmozzunk rá a töltelékből és tépkedjük rá a mozzarellát. Tegyük a sütőbe kb. 15 percre, amíg a mozzarella elolvad és egy kis színt kap.
- lépés 6Tálalás előtt tépkedjük rá a friss bazsalikom leveleket.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Zöldfőzelék buggyantott tojással
Fokhagymás, vajas, petrezselymes zöldfőzelék recept, saját magával sűrítve. Tetején szemet gyönyörködtető buggyantott tojás, újhagyma és petrezselyem.
Penne zöldbabbal, borsóval és spárgával
Vajon honnan származik ez a tésztaétel? Természetesen Olaszországból! A zöldségeket tésztával a legegyszerűbb elfogyasztani! Ez a recept egész biztosan mindenkit főzésre késztet!
Zöldbabos pite
Kipróbálnánk a zöldbabot egy teljesen új, szokatlan módon? Itt az ideje, hogy felfedezzük ezt a csodálatos zöldbabos pitét! Egyszerű, finom és egészséges recept, amely meggyőzi a család minden tagját!
Fedezze fel ezt is...