1. >Receptek
  2. >Wellington bélszín vajas-mézes bébirépával

Wellington bélszín vajas-mézes bébirépával

Elegáns recept azokra az alkalmakra, amikor igazán ki akarunk tenni magunkért. Fehérpecsenyéből vagy sertésszűzből is elkészíthető ez a fogás, amely rendkívül jól mutat az ünnepi asztalon.
Nehéz
4 személy
50 perc
40 perc
Drága
Hozzávalók
4 személyre
50 dkg bélszín (vagy takarékosabb megoldásként: fehérpecsenye vagy sertésszűz)

2 üveg Bonduelle Prémium szeletelt gombafejek

10 dkg pármai sonka

1 ek. angol vagy dijoni mustár

1 marék dió

1 kis vöröshagyma

1 csomag levelestészta

kakukkfű



bors

olaj

- Körethez:

1 doboz Bonduelle bébirépa

1 ek vaj

1-2 ek méz

kakukkfű

hozzávalók 4 személyre
50 dkg bélszín (vagy takarékosabb megoldásként: fehérpecsenye vagy sertésszűz)

2 üveg Bonduelle Prémium szeletelt gombafejek

10 dkg pármai sonka

1 ek. angol vagy dijoni mustár

1 marék dió

1 kis vöröshagyma

1 csomag levelestészta

kakukkfű



bors

olaj

- Körethez:

1 doboz Bonduelle bébirépa

1 ek vaj

1-2 ek méz

kakukkfű

  1. lépés 1
    A húst fél órával a sütés előtt vegyük ki a hűtőből, majd hártyázzuk le és sózzuk, borsozzuk.
  2. lépés 2
    Egy serpenyőben nagy hőfokon olajat hevítünk és a hús minden oldalát körbepirítjuk, a két végét is. Tegyük félre és még melegen kenjük át a mustárral.
  3. lépés 3
    A diót dobjuk egy késes aprítóba és daráljuk durvára. Picit pirítsuk elő a szárazra törölt serpenyőben, erre dobjuk az apróra vágott hagymát majd az aprítógépben ledarált gombát is. Kakukkfűvel, sóval és borssal fűszerezzük. A pép akkor kész, ha a víztartalma elpárolgott és a gomba kezd már egy kicsit pirulni.
  4. lépés 4
    Terítsünk ki egy darab folpackot és erre helyezzük a sonkaszeleteket, úgy, hogy fedésben legyenek és a bélszín hosszán lógjanak túl kb. 3 centivel.
  5. lépés 5
    A sonkára kenjük a gombapépet, aminek a közepére helyezzük a húst.
  6. lépés 6
    Hajtsuk szorosan a sonkát a húsra a folpack felemelésével és göngyölgessük végig a húst majd tekerjük szorosra a végeket, és tegyük a bélszínt a fagyasztóba 15 percre.
  7. lépés 7
    Ugyanígy vágjunk folpackot és terítsük ki rá a levelestésztát. A húst a tészta közepére helyezzük és az előző módon feltekerjük. A tésztavégek fedjék egymást pár centire és jól nyomkodjuk össze a találkozási pontokat (a felesleges tésztát vágjuk le).
  8. lépés 8
    Egy tojással kenjük meg a tetejét és süssük előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig. Legalább 10 percig pihentessük a tálalás előtt. Ezalatt készítsük el a köretet: melegítsük össze egy serpenyőben a vajat és a mézet, morzsoljuk bele a kakukkfűvet. Tegyük bele a lecsöpögtetett bébirépát, sózzuk, majd addig süssük-melegítsük, amíg szépen bevonja a mézes keverék a répákat.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Spenótos-gombás galette

    A galette, a franciák forma nélkül készülő pitéje édes és sós változatban is rendkívül népszerű. Viszonylag könnyen hordozható, de mivel langyosan vagy forrón érdemes elfogyasztani, főleg vacsorákhoz, baráti összejövetelekhez vagy brunchokhoz ajánljuk.

  • Burgonyás-gombás pite

    A klasszikus pite sós és zöldséges újragondolása. Hidegen és melegen is fogyasztható, finom és illat...

  • Gombás-spenótos lasagne

    Kiadós fogás, emellett gyerekbarát is, hiszen a krémes, besamel mártással készült lasagne-nak senki ...