Tonhalas-kukoricás quiche

Egy szuper quiche recept párolt póréhagymával, édes kukoricával és tonhallal, kevés mustárral és sok cheddar sajttal, ami az egész család kedvence lesz. Kirándulásra is magunkkal vihetjük, hidegen is finom, vagy otthon könnyű ebédnek, vacsorának is tökéletes, zöldsalátával kiegészítve.
Közepes nehézségű
6 személy
45 perc
40 perc
Hozzávalók
6 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Prémium morzsolt csemegekukorica

2 közepes tonhal konzerv

1 póréhagyma

4 tojás

15 dkg cheddar sajt

1 dl tejszín

4 tojás

200 g liszt

125 g hideg vaj

3-4 ek. hideg víz



bors

olívaolaj
hozzávalók 6 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Prémium morzsolt csemegekukorica

2 közepes tonhal konzerv

1 póréhagyma

4 tojás

15 dkg cheddar sajt

1 dl tejszín

4 tojás

200 g liszt

125 g hideg vaj

3-4 ek. hideg víz



bors

olívaolaj

Termékajánlatunk a recepthez

Gold Csemegekukorica
  1. lépés 1
    Keverjük össze a lisztet egy csapott kiskanálnyi sóval és morzsoljuk hozzá a vajat. Adjuk hozzá apránként a vizet és gyúrjuk, ameddig a tészta ruganyos labdává alakul. Folpackba csomagolva fél órára tegyük a hűtőbe.
  2. lépés 2
    A tésztát nyújtsuk ki kb. 4 mm vastagságúra és a nyújtófára feltekerve tegyük a kivajazott, kilisztezett quiche formába, majd helyezzük vissza a hűtőbe további fél órára.
  3. lépés 3
    Karikázzuk fel a póréhagymát és kevés olívaolajon dinszteljük meg, majd keverjük bele a tonhalat és a kukoricát, sózzuk, borsozzuk.
  4. lépés 4
    Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  5. lépés 5
    Egy nagyobb tálban verjük fel a tojásokat, öntsük hozzá a tejszínt, majd keverjük bele a reszelt cheddar-t. Adjuk hozzá a kukoricás keveréket is, sózzuk, borsozzuk.
  6. lépés 6
    A tésztára tegyünk alufóliát és valamilyen nehezéket, (pl. száraz bab, lencse) majd 190 fokon süssük elő 15 percig. A sütőből kivéve távolítsuk el a babot és az alufóliát és öntsük a tölteléket a tésztára és süssük további 30 percig.
  7. lépés 7
    Kínáljuk akár melegen vagy langyosan, de hidegen is kiváló. Jól illik mellé egy friss zöldsaláta.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Sült kelbimbó gratin

    A kelbimbó megosztó zöldség, de lehet, hogy gratin formában a család kedvenc karácsonyi körete lesz. A sütőben sült kelbimbókat tejszínes-parmezános krémes szósz borítja, ropogós kenyérmorzsával a tetején.

  • Mexikói csirke pikánsan

    Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.

  • Áfonyás pulykagolyó vajas zöldborsóval

    Karácsonyi pulyka újragondolva! Érdemes kipróbálnunk húsgolyó formában áfonyalekváros mázzal és vajas-fokhagymás zöldborsóval - az ünnepi asztal egyik legjobb fogása lesz.