Hogyan lehetséges a tojássütést mesteri szintre emelni? Próbáljuk az alábbi receptet! Ez a legjobb, ami a maradék ratatouille-al (vagy magyar testvérével, a lecsóval) és egy tojással történhet.
Könnyű
4 személy
5 perc
12 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
4 kisebb bögre maradék ratatouille vagy lecsó
4 tojás
4 ek tejszín
só, bors
Kenyér a tálaláshoz
hozzávalók 4 személyre
4 kisebb bögre maradék ratatouille vagy lecsó
4 tojás
4 ek tejszín
só, bors
Kenyér a tálaláshoz
lépés 1
Melegítsük elő a sütőt 200 ° C-ra.
lépés 2
Osszuk el a ratatouille-t 4 sütőálló forma között. Adjunk hozzá 1 evőkanál tejszínt minden adaghoz, és borsozzuk meg. Törjünk egy tojást az adagok tetejére.
lépés 3
Helyezzük a formákat egy nagyobb sütőedénybe. Az edény feléig öntsük fel forrásban lévő vízzel, majd süssük 10–12 percig, attól függően, hogy folyósan vagy szilárdabban kedveljük a tojássárgáját.
lépés 4
Vegyük a sütőből a formákat, sózzuk, borsozzuk meg a tojások tetejét, végül fogyassszuk friss kovászos kenyérrel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Grillezett zöldségnyársak
A grillezéshez a húsokon kívül zöldségekből is készíthetünk nyársakat: a paradicsom, a gomba, a paprika és a hagyma ideális kiegészítői vagy akár főszereplői a nyári grillezéseknek.
Szószos babos töltött paprika
Nem csak a cukkini tölthető meg! Ezek a darált húsos, babos keverékkel töltött paprikák kreatív és s...
Cukkinis-kaliforniai paprikás muffin
Mit szólnánk néhány ízletes cukkinis és kaliforniai paprikás muffinhoz, melyet akár előételként, aká...