1. >Receptek
  2. >Tojáskrém zöldborsóval és nyuszi zsömlékkel

Tojáskrém zöldborsóval és nyuszi zsömlékkel

Szeretnénk bevonni a gyerekeket a húsvéti készülődésbe? Készítsünk friss, tavaszi mártogatós krémet a húsvéti asztalra nyuszi-zsömlékkel pizzatésztából.
Nehéz
4 személy
60 perc
20 perc
Olcsó
Hozzávalók
4 személyre
25 dkg liszt

fél zacskó szárított élesztő

2 ek olívaolaj

1 ek só

langyos víz

A tojáskrémhez:

10 dkg Bonduelle Vapeur zöldborsó

6 db főtt tojás

2 ek magos mustár

2 ek majonéz

1 ek tejföl

fél citrom leve

snidling



bors
hozzávalók 4 személyre
25 dkg liszt

fél zacskó szárított élesztő

2 ek olívaolaj

1 ek só

langyos víz

A tojáskrémhez:

10 dkg Bonduelle Vapeur zöldborsó

6 db főtt tojás

2 ek magos mustár

2 ek majonéz

1 ek tejföl

fél citrom leve

snidling



bors
  1. lépés 1
    Először készítsük el a nyuszi zsömléket: a lisztet, sót, élesztőt keverjük össze a kezünkkel egy nagy tálban. Adjuk hozzá az olívaolajat, majd apránként a langyos vizet, miközben kezünkkel keverjük, majd gyúrjuk a tésztát. Kb. 1,5-2 dl vízre lesz szükségünk, a lényeg, hogy a végén egy közepesen lágy, rugalmas tésztát kapjunk. Gyúrjuk 10 percig.
  2. lépés 2
    A tésztát letakarva pihentessük meleg helyen, amíg a duplájára kel (kb. 1 óra).
  3. lépés 3
    A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
  4. lépés 4
    A megkelt tésztából csípjünk le kb. pingpong labdányi darabokat, alakítsunk ki belőlük kicsit nyújtott golyókat - ez lesz a nyuszi teste. Alakítsuk ki a füleket: ollóval vágjunk 2 hosszanti fület a golyók tetején. Majd egy hurkapálcával nyomjunk egy-egy pöttyöt a szemeknek a test elejére. Bors nagyságú tésztadarabkákból ragasszunk kis farkincát a nyuszik hátuljára.
  5. lépés 5
    Sütőpapírral bélelt tepsin süssük a nyuszikat kb. 15 percig, de figyeljük közben: akkor vannak kész, ha a színük szép világos barna.
  6. lépés 6
    Közben készítsük el a tojáskrémet: a tojásokat főzzük keményre, miután kihűltek egy villával törjük össze őket.
  7. lépés 7
    Mindeközben dobjuk forrásban lévő sós vízbe a zöldborsót és főzzük 3 percig, majd szűrjük le.
  8. lépés 8
    Adjuk a tojáshoz a mustárt, a majonézt, a tejfölt, a citrom levét, sózzuk, borsozzuk és jól keverjük össze. Adjuk hozzá az apróra vágott snidlinget is. Keverjünk a zöldborsót a tojáskrémhez és tálaljuk a kisült nyuszi zsömlékkel és friss tavaszi zöldségekkel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Tejes zöldborsó fagyi

    Borsó nemcsak a hercegnők matraca alatt, hanem desszertekben is rejtőzhet! Lágy és édes finom íze pedig elkápráztat ebben a hideg desszertben.

  • Zöldborsós arancini

    Az arancini a maradékok felhasználásának kiváló példája, amely eredetileg maradék rizottóból készül....

  • Színes zöldség terrine zöldborsóval

    A húsvéti asztal csodálatos kiegészítője lehet ez a színes, szeletelhető zöldség terrine recept, ame...