lépés 1
Először készítsük el a nyuszi zsömléket: a lisztet, sót, élesztőt keverjük össze a kezünkkel egy nagy tálban. Adjuk hozzá az olívaolajat, majd apránként a langyos vizet, miközben kezünkkel keverjük, majd gyúrjuk a tésztát. Kb. 1,5-2 dl vízre lesz szükségünk, a lényeg, hogy a végén egy közepesen lágy, rugalmas tésztát kapjunk. Gyúrjuk 10 percig.
lépés 2
A tésztát letakarva pihentessük meleg helyen, amíg a duplájára kel (kb. 1 óra).
lépés 3
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
lépés 4
A megkelt tésztából csípjünk le kb. pingpong labdányi darabokat, alakítsunk ki belőlük kicsit nyújtott golyókat - ez lesz a nyuszi teste. Alakítsuk ki a füleket: ollóval vágjunk 2 hosszanti fület a golyók tetején. Majd egy hurkapálcával nyomjunk egy-egy pöttyöt a szemeknek a test elejére. Bors nagyságú tésztadarabkákból ragasszunk kis farkincát a nyuszik hátuljára.
lépés 5
Sütőpapírral bélelt tepsin süssük a nyuszikat kb. 15 percig, de figyeljük közben: akkor vannak kész, ha a színük szép világos barna.
lépés 6
Közben készítsük el a tojáskrémet: a tojásokat főzzük keményre, miután kihűltek egy villával törjük össze őket.
lépés 7
Mindeközben dobjuk forrásban lévő sós vízbe a zöldborsót és főzzük 3 percig, majd szűrjük le.
lépés 8
Adjuk a tojáshoz a mustárt, a majonézt, a tejfölt, a citrom levét, sózzuk, borsozzuk és jól keverjük össze. Adjuk hozzá az apróra vágott snidlinget is. Keverjünk a zöldborsót a tojáskrémhez és tálaljuk a kisült nyuszi zsömlékkel és friss tavaszi zöldségekkel.