Tojáskrém zöldborsóval
Húsvéti tojáskrém zsenge zöldborsóval, friss snidlinggel és krémes majonézes szósszal. Bagett szeletekkel és ropogós zöldség hasábokkal tálaljuk.
Nehéz
4 személy
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
20 dkg Bonduelle Vapeur Zöldborsó
6 db tojás
2 ek magos mustár
2 ek majonéz
2 ek tejföl
fél citrom
kis csokor snidling
só, bors
6 db tojás
2 ek magos mustár
2 ek majonéz
2 ek tejföl
fél citrom
kis csokor snidling
só, bors
hozzávalók 4 személyre
20 dkg Bonduelle Vapeur Zöldborsó
6 db tojás
2 ek magos mustár
2 ek majonéz
2 ek tejföl
fél citrom
kis csokor snidling
só, bors
6 db tojás
2 ek magos mustár
2 ek majonéz
2 ek tejföl
fél citrom
kis csokor snidling
só, bors
- lépés 1A tojásokat főzzük keményre. Öblítsük le hideg vízzel és pucoljuk meg. Tegyük a tojásokat egy nagy tálba és villával törjük össze őket.
- lépés 2Közben forrásban lévő sós vízben főzzük 3 percig a zöldborsót, majd szűrjük le.
- lépés 3Adjuk a tojáshoz a mustárt, a majonézt, a tejfölt, a citrom levét, sózzuk, borsozzuk és jól keverjük össze. Adjuk hozzá az apróra vágott snidlinget is.
- lépés 4Keverjük a zöldborsót a tojáskrémhez és kínáljunk mellé friss zöldségeket és bagett szeleteket.
- lépés 5Sütőpapírral bélelt tepsin süssük a nyuszikat kb. 15 percig, de figyeljük közben: akkor vannak kész, ha a színük szép világos barna.
- lépés 6Közben készítsük el a tojáskrémet: a tojásokat főzzük keményre, miután kihűltek egy villával törjük össze őket.
- lépés 7Mindeközben dobjuk forrásban lévő sós vízbe a zöldborsót és főzzük 3 percig, majd szűrjük le.
- lépés 8Adjuk a tojáshoz a mustárt, a majonézt, a tejfölt, a citrom levét, sózzuk, borsozzuk és jól keverjük össze. Adjuk hozzá az apróra vágott snidlinget is. Keverjünk a zöldborsót a tojáskrémhez és tálaljuk a kisült nyuszi zsömlékkel és friss tavaszi zöldségekkel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Tejes zöldborsó fagyi
Borsó nemcsak a hercegnők matraca alatt, hanem desszertekben is rejtőzhet! Lágy és édes finom íze pedig elkápráztat ebben a hideg desszertben.
Zöldborsós arancini
Az arancini a maradékok felhasználásának kiváló példája, amely eredetileg maradék rizottóból készül. Az ellenállhatatlan olasz rizsgolyók fagyasztott zöldborsóval és krémes mozzarellával forrón, langyosan és hidegen is belopják magukat az egész család szívébe.
Színes zöldség terrine zöldborsóval
A húsvéti asztal csodálatos kiegészítője lehet ez a színes, szeletelhető zöldség terrine recept, amelybe ezúttal zöldborsó, zöldbab, répa, kaliforniai paprika és rengeteg friss, tavaszi zöldfűszer került.
Fedezze fel ezt is...