Tésztasaláta spenóttal, almával és ementáli sajttal
A tésztasaláta nem kizárólag nyáron fogyasztható! Ez a spenótos-almás verzió ízletes és színes, frissességét pedig a mustáros-almaborecetes öntet adja.
Könnyű
4 személy
10 perc
15 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
250 g fusilli
1 zacskó bébispenót
150 g kemény sajt (Comté, Cantal, Gruyère, Emmentáli)
1 alma
¼ citrom
1 ek mustár
2 ek almaborecet
3 ek olaj (repce, napraforgó, dió, mogyoró)
Só, bors
hozzávalók 4 személyre
250 g fusilli
1 zacskó bébispenót
150 g kemény sajt (Comté, Cantal, Gruyère, Emmentáli)
1 alma
¼ citrom
1 ek mustár
2 ek almaborecet
3 ek olaj (repce, napraforgó, dió, mogyoró)
Só, bors
lépés 1
Főzzük a fusillit a csomagoláson feltüntetett ideig. Öblítsük le hideg vízzel.
lépés 2
Vágjuk félbe az almát, távolítsuk el a magokat és a csumáját. Ezután vágjuk kockákra. Csöpögtessünk rá citromlevet, hogy ne barnuljanak meg. Vágjuk le a sajt szélét, majd vágjuk kockákra.
lépés 3
Keverjük össze egy tálban a mustárt, az ecetet, az olajat, a sót és a borsot. Tegyük hozzá a tésztát, a sajtot, az almát és a bébispenótot.
lépés 4
Alaposan keverjük össze és azonnal tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Lazacos koulibiac
Az ünnepi asztalról már csak ez a lazacos, leveles tésztában készült koulibiac hiányzik, melyet egy hagyományos orosz étel ihletett. Könnyen elkészíthető recept, érdemes vele számolni a karácsonyi készülődésnél.
Zöld shakshuka
A shakshuka a lecsó közel-keleti fajtája, de tavasszal zöld, spenótos változatban is elérhető. Tojás...
Palacsinta maki
A konyha nem más számunkra, mint játszótér? Minden nap új ízekre vágyunk? Akkor a hagyományos palacs...