1. >Receptek
  2. >Tésztasaláta spenóttal, almával és ementáli sajttal

Tésztasaláta spenóttal, almával és ementáli sajttal

A tésztasaláta nem kizárólag nyáron fogyasztható! Ez a spenótos-almás verzió ízletes és színes, frissességét pedig a mustáros-almaborecetes öntet adja.
Könnyű
4 személy
10 perc
15 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
250 g fusilli

1 zacskó bébispenót

150 g kemény sajt (Comté, Cantal, Gruyère, Emmentáli)

1 alma

¼ citrom

1 ek mustár

2 ek almaborecet

3 ek olaj (repce, napraforgó, dió, mogyoró)

Só, bors
hozzávalók 4 személyre
250 g fusilli

1 zacskó bébispenót

150 g kemény sajt (Comté, Cantal, Gruyère, Emmentáli)

1 alma

¼ citrom

1 ek mustár

2 ek almaborecet

3 ek olaj (repce, napraforgó, dió, mogyoró)

Só, bors
  1. lépés 1
    Főzzük a fusillit a csomagoláson feltüntetett ideig. Öblítsük le hideg vízzel.
  2. lépés 2
    Vágjuk félbe az almát, távolítsuk el a magokat és a csumáját. Ezután vágjuk kockákra. Csöpögtessünk rá citromlevet, hogy ne barnuljanak meg. Vágjuk le a sajt szélét, majd vágjuk kockákra.
  3. lépés 3
    Keverjük össze egy tálban a mustárt, az ecetet, az olajat, a sót és a borsot. Tegyük hozzá a tésztát, a sajtot, az almát és a bébispenótot.
  4. lépés 4
    Alaposan keverjük össze és azonnal tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Lazacos koulibiac

    Az ünnepi asztalról már csak ez a lazacos, leveles tésztában készült koulibiac hiányzik, melyet egy hagyományos orosz étel ihletett. Könnyen elkészíthető recept, érdemes vele számolni a karácsonyi készülődésnél.

  • Zöld shakshuka

    A shakshuka a lecsó közel-keleti fajtája, de tavasszal zöld, spenótos változatban is elérhető. Tojás...

  • Palacsinta maki

    A konyha nem más számunkra, mint játszótér? Minden nap új ízekre vágyunk? Akkor a hagyományos palacs...