Ez a recept a végtelenségig variálható! Például tehetünk sonka vagy lazac szeleteket a krémsajt tetejére. Tehetünk bele vékony csíkokra vágott omlettet is (egy felvert tojás palacsinta sütőben elkészítve teljesen más ízt ad a makinak!). Vagy próbáljuk ki a bretagne-i receptet: készítsünk rilette-et, amihez keverjünk össze szardíniát vagy tonhalat egy kis krémsajttal, majd kenjünk a palacsintára, mielőtt feltekernénk és felvágnánk.
Az édes maki receptek szintén sokfélék lehetnek. A tésztához használjunk édesebb tejet. Ha a gluténmentes változatot részesítjük előnyben, használjunk rizslisztet vagy kukoricakeményítőt. A tésztához adhatunk bourbon vaníliát vagy vaníliás porcukrot is. A palacsinta elkészítéséhez válasszuk a legegyszerűbb és leggyorsabb receptet. Ha szeretünk kísérletezni, színezzük kakaóval a tésztát, hogy szép kontrasztot kapjunk. A töltelékhez kenjünk meg egy palacsintát egy kevés olvasztott csokoládéval, majd tegyünk rá egy meghámozott banánt. Tekerjük fel és szeleteljük maki formára. Végül helyezzük egy sushi tálra egy kis csésze olvasztott csokoládé kíséretében. Kipróbálhatjuk tejberizzsel is. Kenjünk meg vele egy palacsintát, majd díszítsük gyümölccsel (sárgabarack, alma, banán, őszibarack), ezután tekerjük fel úgy, hogy a rizs ne essen ki a palacsintából. Felszeletelés előtt 5 percre tegyük a fagyasztóba. Egy éles késsel falatnyi méretekre vágva tálaljuk. Szószként olvasztott csokoládét vagy karamellt szervírozzunk hozzá. Végezetül fogyasszuk a makikat forró csokoládéval, egy csésze tea vagy egy pohár tej kíséretében.