Spenót, tojás és szendvics kenyér. Semmi másra nem lesz szükségünk a szupergyors, spenótos kosárkák elkészítéséhez, melyek izgalmas előételként szolgálhatnak egy pikniken vagy vasárnapi brunchon.
Könnyű
4 személy
15 perc
10 perc
Hozzávalók
4 személyre
4 szelet szendvics kenyér
250 g friss vagy fagyasztott Bonduelle spenót
2 ek tejszín
1 salotta hagyma
4 tojás
vaj
hozzávalók 4 személyre
4 szelet szendvics kenyér
250 g friss vagy fagyasztott Bonduelle spenót
2 ek tejszín
1 salotta hagyma
4 tojás
vaj
lépés 1
Aprítsuk fel a salottahagymát. Dinszteljük meg egy diónyi vajon. Adjunk hozzá 250 g spenótot és hagyjuk, hogy összeessen (használhatunk fagyasztott spenótot is). A tűzről levéve adjunk hozzá 2 ek tejszínt. Sózzuk, borsozzuk meg.
lépés 2
Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra. Távolítsuk el a szendvics kenyér szélét, majd lapítsuk ki a szeleteket egy sodrófával.
lépés 3
Vajazzuk ki egy muffinsütő 4 formáját. Béleljük ki a lyukakat kenyérszeletekkel, szükség esetén egy poharat használva a kosárkák kialakításához.
lépés 4
Kanalazzuk a kosárkákba a tejszínes spenótot és üssük rá a tojásokat.
Sózzuk, borsozzuk meg a tetejét.
lépés 5
8 percig süssük az előmelegített sütőben, hogy a sárgája folyós maradjon.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Karácsonyi koszorú
Akár főételként, akár aperitif mellé vagy előételként fogyasszuk, ez a spenóttal és gombával, valamint ropogós pisztáciával és áfonyával töltött koszorú korona legalább olyan finom lesz, mint amilyen szép!
Sült rizs fagyasztott spenótlevelekkel
Az élet nem csak tésztából áll, ott van a méltatlanul elfeledett rizs! A sült rizs akár maradékokból...
Palacsinta maki
A konyha nem más számunkra, mint játszótér? Minden nap új ízekre vágyunk? Akkor a hagyományos palacs...