1. >Receptek
  2. >Spenótos kosárkák

Spenótos kosárkák

Spenót, tojás és szendvics kenyér. Semmi másra nem lesz szükségünk a szupergyors, spenótos kosárkák elkészítéséhez, melyek izgalmas előételként szolgálhatnak egy pikniken vagy vasárnapi brunchon.
Könnyű
4 személy
15 perc
10 perc
Hozzávalók
4 személyre
4 szelet szendvics kenyér

250 g friss vagy fagyasztott Bonduelle spenót

2 ek tejszín

1 salotta hagyma

4 tojás

vaj
hozzávalók 4 személyre
4 szelet szendvics kenyér

250 g friss vagy fagyasztott Bonduelle spenót

2 ek tejszín

1 salotta hagyma

4 tojás

vaj
  1. lépés 1
    Aprítsuk fel a salottahagymát. Dinszteljük meg egy diónyi vajon. Adjunk hozzá 250 g spenótot és hagyjuk, hogy összeessen (használhatunk fagyasztott spenótot is). A tűzről levéve adjunk hozzá 2 ek tejszínt. Sózzuk, borsozzuk meg.
  2. lépés 2
    Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra. Távolítsuk el a szendvics kenyér szélét, majd lapítsuk ki a szeleteket egy sodrófával.
  3. lépés 3
    Vajazzuk ki egy muffinsütő 4 formáját. Béleljük ki a lyukakat kenyérszeletekkel, szükség esetén egy poharat használva a kosárkák kialakításához.
  4. lépés 4
    Kanalazzuk a kosárkákba a tejszínes spenótot és üssük rá a tojásokat. Sózzuk, borsozzuk meg a tetejét.
  5. lépés 5
    8 percig süssük az előmelegített sütőben, hogy a sárgája folyós maradjon.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Karácsonyi koszorú

    Akár főételként, akár aperitif mellé vagy előételként fogyasszuk, ez a spenóttal és gombával, valamint ropogós pisztáciával és áfonyával töltött koszorú korona legalább olyan finom lesz, mint amilyen szép!

  • Sült rizs fagyasztott spenótlevelekkel

    Az élet nem csak tésztából áll, ott van a méltatlanul elfeledett rizs! A sült rizs akár maradékokból...

  • Palacsinta maki

    A konyha nem más számunkra, mint játszótér? Minden nap új ízekre vágyunk? Akkor a hagyományos palacs...