Ez a recept azokra a napokra készült, amikor megérdemlünk egy kis kényeztetést! A krémes citrusos-mascarponés alap mellett lazac, zöldborsó és kapor kerül a tésztasalátába a friss, harmonikus ízekért.
Könnyű
3-4 személy
35 perc
Hozzávalók
1 személyre
250 g penne
½ csomag Bonduelle Vapeur fagyasztott zöldborsó
250 g lazacderék
1 citrom héja, ½ leve
1 lime héja, ½ leve
1 kis doboz mascarpone
1 csokor kapor
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 1 személyre
250 g penne
½ csomag Bonduelle Vapeur fagyasztott zöldborsó
250 g lazacderék
1 citrom héja, ½ leve
1 lime héja, ½ leve
1 kis doboz mascarpone
1 csokor kapor
só
bors
olívaolaj
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur gyorsfagyasztott zöldborsó
lépés 1
A pennét főzzük meg a csomagoláson jelzett ideig.
lépés 2
A lazacot sózzuk, borsozzuk és egy kevés olívaolajon, egy korty víz hozzáadásával, fedő alatt pároljuk kb. 10 percig. Villával szedjük szét nagyobb darabokra.
lépés 3
A zöldborsót főzzük 3 percig forrásban lévő vízben, majd szűrjük le.
lépés 4
Keverjük el a mascarponét két evőkanál vízzel, adjuk hozzá a citrusok levét és héját, valamint az apróra vágott kaprot. Sózzuk, borsozzuk és keverjük ki alaposan.
lépés 5
Óvatosan keverjük bele a tésztát, lazacot és a zöldborsót, majd tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Grillezett kukoricasaláta
Kukorica rajongók figyelmébe ajánljuk ezt a fejedelmi vajas-füstös paprikás grillezett kukorica salátát! Ha már nincs kéznél a grillsütő, a sütőben is elkészíthető, így a lakást is mennyei kukorica illat járja majd át.
Kukoricás-mangós töltött saláta
Előételt keresünk a hétvégi grillezéshez? Készítsünk töltött salátát! A római saláta nagy, ropogós l...
Gazdag lencseleves
Tartalmas leves rengeteg zöldséggel és tápláló lencsével. Hűvös téli estéken vagy böjti időszakban t...