1. >Receptek
  2. >Téli Buddha tál brokkolis Croustis-zal

Téli Buddha tál brokkolis Croustis-zal

Egy nagy tál egészség és élvezet: helyezzük a frissen sült brokkolis Croustist egy téli buddha tál tetejére, melyben sült fűszeres sütőtök és karfiol, csicseriborsó, quinoa, spenót, valamint kesudió kap helyet. Végül koronázzuk meg az egészet egy gazdag tahinis-citromos öntettel!
2 személy
30 perc
Hozzávalók
2 személyre
1 doboz Bonduelle brokkolis Croustis

1 Bonduelle Vapeur csicseriborsó

½ karfiol

½ kis sütőtök

5 dkg bébispenót

5 dkg kesudió

2 ek. tahini

½ citrom

1 tk. római kömény

1 tk. kurkuma

½ tk. chilipehely

szezámmag

olívaolaj

só, bors

20 dkg főtt quinoa a tálaláshoz
hozzávalók 2 személyre
1 doboz Bonduelle brokkolis Croustis

1 Bonduelle Vapeur csicseriborsó

½ karfiol

½ kis sütőtök

5 dkg bébispenót

5 dkg kesudió

2 ek. tahini

½ citrom

1 tk. római kömény

1 tk. kurkuma

½ tk. chilipehely

szezámmag

olívaolaj

só, bors

20 dkg főtt quinoa a tálaláshoz

Termékajánlatunk a recepthez

Croustis Brokkolis Nuggets
  1. lépés 1
    Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. lépés 2
    A karfiolt szedjük rózsáira és tegyük egy tepsire a kockára vágott sütőtökkel együtt. Locsoljuk meg a zöldségeket olívaolajjal, szórjuk meg a római köménnyel, kurkumával és chili pehellyel, illetve sózzuk, borsozzuk. Tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük készre.
  3. lépés 3
    Tegyük a Croustist is tepsibe és süssük meg a csomagoláson megadott módon.
  4. lépés 4
    Közben készítsük el az öntetet: a tahinit keverjük össze egy fél citrom kifacsart levével, sózzuk, borsozzuk, majd adjunk hozzá egy kevés vizet és keverjük krémesre.
  5. lépés 5
    Állítsuk össze a buddha tálat: tegyük a tálba a főtt quinoát, 1 nagy marék spenótot, a megsült karfiolt és sütőtököt, illetve a csicseriborsót. Csurgassunk rá a tahinis öntetből, szórjuk meg szezámmaggal és kesudióval, majd helyezzük a tetejére a megsült brokkolis Croustis-t.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Sütőtökös Croustis narancsos lilakáposzta salátával

    Télen sem kell lemondanunk a színpompás salátáról! Néhány szezonális zöldségből vitamindús salátát készíthetünk, amit narancsos-olívaolajos öntet és frissen sült sütőtökös Croustis tesz igazán különlegessé!

  • Mexikói csirke pikánsan

    Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.

  • Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett

    Belül lágy, kívül aranybarnára sült burgonyakrokett airfryerben készítve. Szerecsendióval fűszerezve, parmezánnal gazdagítva, és egy kevés zöldborsóval megbolondítva a tökéletes ízélmény érdekében.