Téli Buddha tál brokkolis Croustis-zal
Egy nagy tál egészség és élvezet: helyezzük a frissen sült brokkolis Croustist egy téli buddha tál tetejére, melyben sült fűszeres sütőtök és karfiol, csicseriborsó, quinoa, spenót, valamint kesudió kap helyet. Végül koronázzuk meg az egészet egy gazdag tahinis-citromos öntettel!
2 személy
30 perc
Hozzávalók
2 személyre
1 doboz Bonduelle brokkolis Croustis
1 Bonduelle Vapeur csicseriborsó
½ karfiol
½ kis sütőtök
5 dkg bébispenót
5 dkg kesudió
2 ek. tahini
½ citrom
1 tk. római kömény
1 tk. kurkuma
½ tk. chilipehely
szezámmag
olívaolaj
só, bors
20 dkg főtt quinoa a tálaláshoz
1 Bonduelle Vapeur csicseriborsó
½ karfiol
½ kis sütőtök
5 dkg bébispenót
5 dkg kesudió
2 ek. tahini
½ citrom
1 tk. római kömény
1 tk. kurkuma
½ tk. chilipehely
szezámmag
olívaolaj
só, bors
20 dkg főtt quinoa a tálaláshoz
hozzávalók 2 személyre
1 doboz Bonduelle brokkolis Croustis
1 Bonduelle Vapeur csicseriborsó
½ karfiol
½ kis sütőtök
5 dkg bébispenót
5 dkg kesudió
2 ek. tahini
½ citrom
1 tk. római kömény
1 tk. kurkuma
½ tk. chilipehely
szezámmag
olívaolaj
só, bors
20 dkg főtt quinoa a tálaláshoz
1 Bonduelle Vapeur csicseriborsó
½ karfiol
½ kis sütőtök
5 dkg bébispenót
5 dkg kesudió
2 ek. tahini
½ citrom
1 tk. római kömény
1 tk. kurkuma
½ tk. chilipehely
szezámmag
olívaolaj
só, bors
20 dkg főtt quinoa a tálaláshoz
- lépés 1Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- lépés 2A karfiolt szedjük rózsáira és tegyük egy tepsire a kockára vágott sütőtökkel együtt. Locsoljuk meg a zöldségeket olívaolajjal, szórjuk meg a római köménnyel, kurkumával és chili pehellyel, illetve sózzuk, borsozzuk. Tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük készre.
- lépés 3Tegyük a Croustist is tepsibe és süssük meg a csomagoláson megadott módon.
- lépés 4Közben készítsük el az öntetet: a tahinit keverjük össze egy fél citrom kifacsart levével, sózzuk, borsozzuk, majd adjunk hozzá egy kevés vizet és keverjük krémesre.
- lépés 5Állítsuk össze a buddha tálat: tegyük a tálba a főtt quinoát, 1 nagy marék spenótot, a megsült karfiolt és sütőtököt, illetve a csicseriborsót. Csurgassunk rá a tahinis öntetből, szórjuk meg szezámmaggal és kesudióval, majd helyezzük a tetejére a megsült brokkolis Croustis-t.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Sütőtökös Croustis narancsos lilakáposzta salátával
Télen sem kell lemondanunk a színpompás salátáról! Néhány szezonális zöldségből vitamindús salátát készíthetünk, amit narancsos-olívaolajos öntet és frissen sült sütőtökös Croustis tesz igazán különlegessé!
Mexikói csirke pikánsan
Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.
Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett
Belül lágy, kívül aranybarnára sült burgonyakrokett airfryerben készítve. Szerecsendióval fűszerezve, parmezánnal gazdagítva, és egy kevés zöldborsóval megbolondítva a tökéletes ízélmény érdekében.
Fedezze fel ezt is...