1. >Receptek
  2. >Tejszínes lazac spenótos krumplipürével és zöldségekkel

Tejszínes lazac spenótos krumplipürével és zöldségekkel

Egyszerű, de annál finomabb és kényeztetőbb recept ez az omlós tejszínes lazac krémes krumplipürével és zöld színű zöldségekkel tálalva.
Könnyű
4 személy
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 zacskó Bonduelle zöld mix krémleves zöldségkeverék

4 szelet lazac

1 póréhagyma

1 dl alaplé

3 dl tejszín

4-5 nagyobb burgonya

2 marék bébispenót

olívaolaj

3 dkg vaj

2-3 dl tej



bors

szerecsendió

1 citrom (opcionális)
hozzávalók 4 személyre
1 zacskó Bonduelle zöld mix krémleves zöldségkeverék

4 szelet lazac

1 póréhagyma

1 dl alaplé

3 dl tejszín

4-5 nagyobb burgonya

2 marék bébispenót

olívaolaj

3 dkg vaj

2-3 dl tej



bors

szerecsendió

1 citrom (opcionális)
    Termékajánlatunk a recepthez
  • Gyorsfagyasztott zöld mix krémleves zöldségke...
  1. lépés 1
    Tegyük fel a meghámozott, kockára vágott krumplit sós vízben főzni.
  2. lépés 2
    Egy nagyobb, magasabb falú serpenyőben dinszteljük meg olívaolajon a felkarikázott póréhagymát, majd öntsük fel az alaplével és a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk és rövid ideig forraljuk.
  3. lépés 3
    Tegyük bele a lazacszeleteket, főzzük 5-10 percig (a lazac vastagságától függően), majd adjuk hozzá a Bonduelle zöldségkeveréket és főzzük további 5 percet.
  4. lépés 4
    Közben szűrjük le a krumplit, ízesítsük egy kevés szerecsendióval, majd a megmelegített tej és a vaj hozzáadásával, egy krumplitörő segítségével készítsük el a krumplipürét. Amíg még forró, finoman keverjük bele a spenótot is.
  5. lépés 5
    Tálaláskor a lazac mellé tegyünk a krumplipüréből és kanalazzunk a krémes mártásból is, végül facsarjunk a halra egy kevés citromlevet.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Lazacos koulibiac

    Az ünnepi asztalról már csak ez a lazacos, leveles tésztában készült koulibiac hiányzik, melyet egy hagyományos orosz étel ihletett. Könnyen elkészíthető recept, érdemes vele számolni a karácsonyi készülődésnél.

  • Kecskesajtos penne

    Izgalmas, krémes fogás színes pennével! A különleges szósz a vajtól lesz krémes, pikáns ízét a kecsk...

  • Karácsonyi koszorú

    Akár főételként, akár aperitif mellé vagy előételként fogyasszuk, ez a spenóttal és gombával, valami...