Tagliatelle csiperkegombával és csirkével
A bolognai spagettin túl is van élet! Gyors, finom és nagyon egyszerűen elkészíthető fogást kaphatunk három egyszerű hozzávalóból, tagliatelle-ből, csiperkegombából és csirkemell filéből. Érdemes kipróbálni!
Könnyű
4 személy
15 perc
15 perc
Hozzávalók
4 személyre
300g tagliatelle
1 vöröshagyma
500 g csiperke gomba (friss vagy Bonduelle)
2 csirkemell
Mustár
zsíros tejszín
Olívaolaj
Só, bors
1 vöröshagyma
500 g csiperke gomba (friss vagy Bonduelle)
2 csirkemell
Mustár
zsíros tejszín
Olívaolaj
Só, bors
hozzávalók 4 személyre
300g tagliatelle
1 vöröshagyma
500 g csiperke gomba (friss vagy Bonduelle)
2 csirkemell
Mustár
zsíros tejszín
Olívaolaj
Só, bors
1 vöröshagyma
500 g csiperke gomba (friss vagy Bonduelle)
2 csirkemell
Mustár
zsíros tejszín
Olívaolaj
Só, bors
- lépés 1Vékonyan szeleteljük fel a hagymát és a gombát. A gyorsaság érdekében konzerv vagy üveges Bonduelle szeletelt gombát is használhatunk.
- lépés 2Pároljuk őket egy serpenyőben kevés olajon 5 percig, amíg a víz el nem párolog.
- lépés 3Tegyük hozzá a csíkokra vágott csirkét, és pirítsuk 5 percig.
- lépés 4Adjunk hozzá 1 tk. mustárt, 4 ek zsíros tejszínt. Ízesítsük sóval és borssal.
- lépés 5Fedjük le és pároljuk 10 percig. Közben főzzük ki a tagliatelle-t sós, forrásban lévő vízben. Szűrjük le, majd tálaljuk a gombás-csirkés keverékkel a tetején. Kész az egyszerű és villámgyors vacsora!
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Céklás rizottó gomba feltéttel
La vie en rose! A gyönyörű színű céklás-gombás, parmezánnal megszórt rizottóval bárki rózsaszínben láthatja a világot.
Gombás pizza
Jobb, mint a margarita és egészségesebb, mint egy négysajtos pizza! Ez a változat finom tésztájával és a különböző ízű gombákkal igazi kényelmi étel.
Gombapörkölt gulyás módra
Van, aki forrón szereti! A pörkölt szerelmeseinek elhoztuk a klasszikus gulyás 100%-ig vegetáriánus változatát. Gomba, burgonya és sárgarépa, a végén egy kis tejföllel tálalva.
Fedezze fel ezt is...