Céklás rizottó gomba feltéttel
La vie en rose! A gyönyörű színű céklás-gombás, parmezánnal megszórt rizottóval bárki rózsaszínben láthatja a világot.
Könnyű
4 személy
20 perc
20 perc
Hozzávalók








Hozzávalók
4 személyre
1 sárgarépa
1 nagyobb vöröshagyma
200 gr Bonduelle szeletelt csiperkegomba
1 nagy cékla
60 cl zöldség alaplé
250 gramm kerekszemű rizs
½ üveg fehérbor
40 gr reszelt parmezán
30 gr vaj vagy olívaolaj
1 nagyobb vöröshagyma
200 gr Bonduelle szeletelt csiperkegomba
1 nagy cékla
60 cl zöldség alaplé
250 gramm kerekszemű rizs
½ üveg fehérbor
40 gr reszelt parmezán
30 gr vaj vagy olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
1 sárgarépa
1 nagyobb vöröshagyma
200 gr Bonduelle szeletelt csiperkegomba
1 nagy cékla
60 cl zöldség alaplé
250 gramm kerekszemű rizs
½ üveg fehérbor
40 gr reszelt parmezán
30 gr vaj vagy olívaolaj
1 nagyobb vöröshagyma
200 gr Bonduelle szeletelt csiperkegomba
1 nagy cékla
60 cl zöldség alaplé
250 gramm kerekszemű rizs
½ üveg fehérbor
40 gr reszelt parmezán
30 gr vaj vagy olívaolaj
- lépés 1Hámozzunk meg és szeleteljünk fel 1 nagyobb hagymát és 1 sárgarépát. Szeleteljünk fel 200 g gombát - használhatunk konzerv zöldséget is. Hámozzunk meg és törjünk össze egy gerezd fokhagymát.
- lépés 2Turmixoljunk össze 1 nagy főtt céklát 60 cl zöldség alaplével.
- lépés 3Pirítsuk meg 3 evőkanál olívaolajban a hagymát és sárgarépát. Adjunk hozzá 250 g kerekszemű rizst, majd rázogassuk meg, hogy az olaj teljesen befedje. Öntsük fel ½ pohár fehérborral, és addig főzzük, amíg elpárolog.
- lépés 4Öntsük hozzá a gombaszeleteket, majd a húslevessel összeturmixolt céklát. Rendszeresen kevergetve 18 percig főzzük, és szükség esetén adjunk még hozzá némi alaplevet.
- lépés 5A tűzről leszedve adjunk hozzá 40 g reszelt parmezánt és 30 g hideg vajat. Alaposan keverjük össze és azonnal tálaljuk!
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Lazacos koulibiac
Az ünnepi asztalról már csak ez a lazacos, leveles tésztában készült koulibiac hiányzik, melyet egy hagyományos orosz étel ihletett. Könnyen elkészíthető recept, érdemes vele számolni a karácsonyi készülődésnél.
Tagliatelle csiperkegombával és csirkével
A bolognai spagettin túl is van élet! Gyors, finom és nagyon egyszerűen elkészíthető fogást kaphatunk három egyszerű hozzávalóból, tagliatelle-ből, csiperkegombából és csirkemell filéből. Érdemes kipróbálni!
Gesztenye és gomba leves leveles tésztával
Varázsoljuk ünnepi fogássá az egyszerű gombalevest pár szem gesztenye és aranyló tetejű leveles tészta segítségével!
Fedezze fel ezt is...