1. >Receptek
  2. >Gesztenye és gomba leves leveles tésztával

Gesztenye és gomba leves leveles tésztával

Varázsoljuk ünnepi fogássá az egyszerű gombalevest pár szem gesztenye és aranyló tetejű leveles tészta segítségével!
Könnyű
4 személy
20 perc
40 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
2 salottahagyma

400 g friss vagy Bonduelle csiperkegomba

2 burgonya (kb. 300 g)

1l zöldség alaplé

20 cl zsíros tejszín

Egy marék főtt gesztenye

25 g vaj

1 leveles tészta

1 tojássárgája

só, bors
hozzávalók 4 személyre
2 salottahagyma

400 g friss vagy Bonduelle csiperkegomba

2 burgonya (kb. 300 g)

1l zöldség alaplé

20 cl zsíros tejszín

Egy marék főtt gesztenye

25 g vaj

1 leveles tészta

1 tojássárgája

só, bors
  1. lépés 1
    Hámozzuk meg és vágjuk darabokra a salottahagymát és a burgonyát. Tisztítsuk meg és szeleteljük fel a gombákat. Ha üveges vagy konzerv gombát használunk, ne szűrjük le.
  2. lépés 2
    Pirítsuk meg vajon a salottahagymát, a gombát és a burgonyát.
  3. lépés 3
    Öntsük fel zöldség alaplével és sózzuk, borsozzuk meg. Forraljuk fel, fedjük le és főzzük 20 percig. Keverjük össze a tejszínnel, kóstoljuk meg és ízesítsük, ha szükséges.
  4. lépés 4
    Morzsoljuk szét a gesztenyét nagyobb darabokra. Keverjük a levesbe, majd egyenlő arányban merjük ki 4 hőálló tányérba.
  5. lépés 5
    Melegítsük elő a sütőt 180° C-ra. Terítsük ki a leveles tésztát. Egy éles késsel vágjunk 4 tányér méretű kört a tésztából. Minden tányért takarjunk le egy-egy korong tésztával.
  6. lépés 6
    Kenjük meg a tésztát felvert tojássárgája, 1 evőkanál víz és egy csipet só keverékével.
  7. lépés 7
    Helyezzük a tányérokat a sütőbe, és süssük 20-25 percig, amíg a tészta megemelkedik és aranybarna lesz. Késedelem nélkül tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Céklás rizottó gomba feltéttel

    La vie en rose! A gyönyörű színű céklás-gombás, parmezánnal megszórt rizottóval bárki rózsaszínben láthatja a világot.

  • Gombapörkölt gulyás módra

    Van, aki forrón szereti! A pörkölt szerelmeseinek elhoztuk a klasszikus gulyás 100%-ig vegetáriánus ...

  • Lazacos koulibiac

    Az ünnepi asztalról már csak ez a lazacos, leveles tésztában készült koulibiac hiányzik, melyet egy ...