Ez a krémes és gazdag sütőtökös fogás garantáltan felmelegít minket egy hideg őszi estén. Tökéletes vega egytálétel kéksajtos öntettel a tetején.
Közepes nehézségű
4 személy
50 perc
40 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 Bonduelle bébirépa
1 kisebb sütőtök
3-5 dkg vaj
3-4 gerezd fokhagyma
magkeverék (tökmag, napraforgó, goji, fenyőmag)
10 dkg kéksajt
hozzávalók 4 személyre
1 Bonduelle bébirépa
1 kisebb sütőtök
3-5 dkg vaj
3-4 gerezd fokhagyma
magkeverék (tökmag, napraforgó, goji, fenyőmag)
10 dkg kéksajt
Termékajánlatunk a recepthez
BÉBIRÉPA
lépés 1
Kettévágunk egy kisebb sütőtököt, kikaparjuk a magházát. Kis mélyedéseibe 1-1 mogyorónyi vajat és pár gerezdnyi préselt fokhagymát teszünk. Megsózzuk. 200 C-os előmelegített sütőben, kb 40-50 perc alatt puhára sütjük.
lépés 2
A sütési idő vége felé 1 tk. vajon lepirítjuk a leszűrt répácskákat, megszórjuk a magkeverékkel, a reszelt fokhagymával, picit sózzuk,- nem kell sok, mert a sajtszósz erős fűszerezésű - hozzáadunk 1 tk. mézet és tovább pirítjuk őket.
lépés 3
A kivett sütőtököt tálként alkalmazzuk, és belehalmozzuk a répás egyveleget. A kéksajtot felolvasztjuk (legegyszerűbb módon mikróban, 1 perc alatt), majd rácsorgatjuk a zöldségtálra.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Wellington bélszín vajas-mézes bébirépáv...
Elegáns recept azokra az alkalmakra, amikor igazán ki akarunk tenni magunkért. Fehérpecsenyéből vagy sertésszűzből is elkészíthető ez a fogás, amely rendkívül jól mutat az ünnepi asztalon.
Répás lencsesaláta
Télen sem kell lemondanunk a salátáról, ha elkészítjük ezt a lencsés változatot. Gyors, megfizethető...