Sütőtökös Croustis narancsos lilakáposzta salátával
Télen sem kell lemondanunk a színpompás salátáról! Néhány szezonális zöldségből vitamindús salátát készíthetünk, amit narancsos-olívaolajos öntet és frissen sült sütőtökös Croustis tesz igazán különlegessé!
2 személy
30 perc
Hozzávalók
2 személyre
1 doboz Bonduelle Sütőtökös Croustis
1 kisebb lilakáposzta fele
1 db répa
1 kis lilahagyma
1 kis csokor petrezselyem
1 marék aszalt vörösáfonya
2 narancs
3 ek. dió
olívaolaj
só, bors
1 kisebb lilakáposzta fele
1 db répa
1 kis lilahagyma
1 kis csokor petrezselyem
1 marék aszalt vörösáfonya
2 narancs
3 ek. dió
olívaolaj
só, bors
hozzávalók 2 személyre
1 doboz Bonduelle Sütőtökös Croustis
1 kisebb lilakáposzta fele
1 db répa
1 kis lilahagyma
1 kis csokor petrezselyem
1 marék aszalt vörösáfonya
2 narancs
3 ek. dió
olívaolaj
só, bors
1 kisebb lilakáposzta fele
1 db répa
1 kis lilahagyma
1 kis csokor petrezselyem
1 marék aszalt vörösáfonya
2 narancs
3 ek. dió
olívaolaj
só, bors
- lépés 1A salátához vágjuk a lilakáposztát vékony csíkokra, a lilahagymát vágjuk félbe és szeleteljük fel vékonyan, a répát pedig zöldséghámozóval gyaluljuk szalagokra. Helyezzük a zöldségeket egy nagy salátás tálba.
- lépés 2Filézzük ki az egyik narancsot: egy kis éles késsel vágjuk le óvatosan körben a narancs héját, úgy hogy a fehér részt is eltávolítjuk, így hozzáférve a narancs húshoz – majd a hártyák közül vágjuk ki a gerezdeket és adjuk ezeket a salátához.
- lépés 3Facsarjuk ki a másik narancs levét és kevergetés mellett öntsünk hozzá olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk a dresszinget, majd öntsük a salátára. Végül szórjuk rá a nagyobbra aprított diót, a vörösáfonyát és az aprított petrezselymet is.
- lépés 4Készítsük el a Bonduelle Sütőtökös Croustis-t a csomagoláson megadott módon, majd tálaljuk a színes, narancsos lilakáposzta salátával.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Téli Buddha tál brokkolis Croustis-zal
Egy nagy tál egészség és élvezet: helyezzük a frissen sült brokkolis Croustist egy téli buddha tál tetejére, melyben sült fűszeres sütőtök és karfiol, csicseriborsó, quinoa, spenót, valamint kesudió kap helyet. Végül koronázzuk meg az egészet egy gazdag tahinis-citromos öntettel!
Pestos orzo saláta olaszos Croustis-zal
A friss, házi készítésű bazsalikom pesto egyszerű, mégis ellenállhatatlan! Párosítsuk rizsszem alakú orzo tésztával, amely tökéletes alap tésztasalátákhoz. Majd dobjuk fel koktélparadicsommal, mozzarellával, rukkolával, és ropogós olaszos Croustis-zal!
Mexikói csirke pikánsan
Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.
Fedezze fel ezt is...