A kelbimbó igencsak megosztó zöldség, ezen próbálunk most változtatni ezzel a mandulás-polentás fogással, amely a karácsonyi lazac vagy pulykasült mellé is felszolgálható.
Könnyű
4 személy
15 perc
30 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
400g friss kelbimbó vagy fagyasztott Bonduelle kelbimbó
2 ek olaj (napraforgó vagy olíva)
2 ek mustár
1 ek méz
25 cl víz
25 cl tej
150 g előfőzött polenta
60 g hámozatlan mandula
Só, bors
hozzávalók 4 személyre
400g friss kelbimbó vagy fagyasztott Bonduelle kelbimbó
2 ek olaj (napraforgó vagy olíva)
2 ek mustár
1 ek méz
25 cl víz
25 cl tej
150 g előfőzött polenta
60 g hámozatlan mandula
Só, bors
Termékajánlatunk a recepthez
Kelbimbó
lépés 1
Melegítsük elő a sütőt 200° C-ra. Vágjuk ketté a megmosott kelbimbót. Egy tálban keverjük össze az olajat, a mustárt, a mézet, a sót és a borsot.
lépés 2
Tegyük a kelbimbót egy salátástálba, és alaposan dolgozzuk össze a marináddal.
lépés 3
Terítsük szét a kelbimbókat egy sütőpapírral bélelt tepsin, majd süssük 20-30 percig.
lépés 4
Forraljuk fel a vizet és a tejet 3 csipet sóval. Lassan és folyamatos kevergetés mellett öntsünk bele 150 g előfőzött polentát.
lépés 5
Lassú tűzön főzzük folyamatosa kevergetés mellett. Végül öntsük egy kivajazott sütőtálba.
lépés 6
Aprítsuk fel a mandulát és a sült kelbimbóval együtt terítsük szét a polenta tetején. Szeletekre vágva tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Karácsonyi mandulás kelbimbó
Könnyen és gyorsan elkészíthető köretet keresünk az ünnepi asztalra? A mandulás kelbimbó sült húsokhoz, halakhoz és egyéb húsmentes fogásokhoz egyaránt illik, emellett rendkívül egészséges zöldség.
Baconös, balzsamecetes sült kelbimbó kék...
A krémes, édesre redukált balzsamecet kellemesen bevonja a sütőben pirított kelbimbót, amit lilahagy...
Húsgombóc kelbimbóval, paradicsomos márt...
A klasszikus húsgombóc és a gyömbérrel ízesített kelbimbó házasságából pikáns, akár az ünnepi asztal...