lépés 1
Először készítsük el a rizst: az előírás szerint főzzük meg, szűrjük le, majd tegyük félre.
lépés 2
Miközben fő a rizs, a csirkemelleket megmossuk, leitatjuk róla a vizet, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és megszórjuk az oregánóval is. Az egész csirkemelleket olívaolajon, közepes lángon, oldalanként 5-5 percig sütjük, pirítjuk, majd megszórjuk a füstölt pirospaprikával is, és 1-1 percig még így is sütjük. Ha kész, félretesszük.
lépés 3
Készítsük elő a többi alapanyagot: a lilahagymát vágjuk félkarikákra, a koktélparadicsomot felezzük, a chilit karikázzuk fel. Az avokádót vágjuk félbe, távolítsuk el a magját, kanalazzuk ki a húsát, majd vágjuk szeletekre.
lépés 4
Állítsuk össze a salátát: egy tálban keverjük össze a rizst, a vörösbabot, a lilahagymát, koktélparadicsomot, az avokádót, adjuk hozzá a friss koriander lecsipkedett leveleit és a chilit. Egy kis tálban készítsük el a dresszinget: 3 ek olívaolajat, a lime reszelt héját és levét, sót és borsot keverjünk el, majd öntsük a salátára, amit óvatosan keverjünk össze.
lépés 5
Tálaláskor a saláta mellé adjuk a csíkokra vágott fűszeres csirkemellett.