Spenótos zöld palacsinta ricottás zöldborsós töltelékkel
A jól ismert és mindenki kedvelt palacsinta izgalmas, sós receptje, látványos zöld színben. Benne töltelékként citromos-borsos ricotta krém zöldborsóval, pirított gombával és petrezselyemmel, snidlinggel.
Nehéz
2 személy
50 perc
Hozzávalók
2 személyre
1/2 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
10 dkg bébi spenót
1 tojás
15 dkg liszt
2 dl tej
1 dl szóda
25 dkg ricotta
8-10 db kisebb csiperke
1 citrom héja, fél citrom leve
petrezselyem
snidling
chilipaprika (opcionális)
só
bors
olaj
hozzávalók 2 személyre
1/2 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
10 dkg bébi spenót
1 tojás
15 dkg liszt
2 dl tej
1 dl szóda
25 dkg ricotta
8-10 db kisebb csiperke
1 citrom héja, fél citrom leve
petrezselyem
snidling
chilipaprika (opcionális)
só
bors
olaj
lépés 1
Habverővel keverjük össze a tojást, tejet, egy nagy csipet sót, majd szórjuk hozzá apránként a lisztet, keverjük ki. Öntsük hozzá a szódát is.
lépés 2
A spenótot turmixgépben pürésítsük a palacsintatésztával. Tegyük a tésztát hűtőbe fél órára.
lépés 3
Szeleteljük fel a gombát, majd forrósítsunk fel egy serpenyőt, adjunk hozzá egy kevés olajat, majd pár perc alatt pirítsuk meg a gombát. Ha kész, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre.
lépés 4
A Bonduelle Vapeur zöldborsót főzzük forrásban lévő sós vízben 5 percig, majd szűrjük le.
lépés 5
A ricottát keverjük össze a citrom reszelt héjával és levével, majd sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze a Vapeur zöldborsóval.
lépés 6
Kissé olajozott serpenyőben süssük meg a palacsintákat (közepes vastagságra törekedjünk), de csak az egyik felüket, hogy a másik szép élénk zöld színű maradjon.
lépés 7
Halmozzunk a palacsintákra a krémes zöldborsós ricottából, kanalazzunk rá gombát, végül szórjuk meg vágott petrezselyemmel és snidlinggel, illetve ha szeretjük, egy kevés friss chilivel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Színes zöldség terrine zöldborsóval
A húsvéti asztal csodálatos kiegészítője lehet ez a színes, szeletelhető zöldség terrine recept, amelybe ezúttal zöldborsó, zöldbab, répa, kaliforniai paprika és rengeteg friss, tavaszi zöldfűszer került.
Zöldborsós arancini
Az arancini a maradékok felhasználásának kiváló példája, amely eredetileg maradék rizottóból készül....
Tejes zöldborsó fagyi
Borsó nemcsak a hercegnők matraca alatt, hanem desszertekben is rejtőzhet! Lágy és édes finom íze pe...