Spenótos zöld palacsinta ricottás zöldborsós töltelékkel
A jól ismert és mindenki kedvelt palacsinta izgalmas, sós receptje, látványos zöld színben. Benne töltelékként citromos-borsos ricotta krém zöldborsóval, pirított gombával és petrezselyemmel, snidlinggel.
Nehéz
2 személy
50 perc
Hozzávalók
2 személyre
1/2 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
10 dkg bébi spenót
1 tojás
15 dkg liszt
2 dl tej
1 dl szóda
25 dkg ricotta
8-10 db kisebb csiperke
1 citrom héja, fél citrom leve
petrezselyem
snidling
chilipaprika (opcionális)
só
bors
olaj
10 dkg bébi spenót
1 tojás
15 dkg liszt
2 dl tej
1 dl szóda
25 dkg ricotta
8-10 db kisebb csiperke
1 citrom héja, fél citrom leve
petrezselyem
snidling
chilipaprika (opcionális)
só
bors
olaj
hozzávalók 2 személyre
1/2 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
10 dkg bébi spenót
1 tojás
15 dkg liszt
2 dl tej
1 dl szóda
25 dkg ricotta
8-10 db kisebb csiperke
1 citrom héja, fél citrom leve
petrezselyem
snidling
chilipaprika (opcionális)
só
bors
olaj
10 dkg bébi spenót
1 tojás
15 dkg liszt
2 dl tej
1 dl szóda
25 dkg ricotta
8-10 db kisebb csiperke
1 citrom héja, fél citrom leve
petrezselyem
snidling
chilipaprika (opcionális)
só
bors
olaj
- lépés 1Habverővel keverjük össze a tojást, tejet, egy nagy csipet sót, majd szórjuk hozzá apránként a lisztet, keverjük ki. Öntsük hozzá a szódát is.
- lépés 2A spenótot turmixgépben pürésítsük a palacsintatésztával. Tegyük a tésztát hűtőbe fél órára.
- lépés 3Szeleteljük fel a gombát, majd forrósítsunk fel egy serpenyőt, adjunk hozzá egy kevés olajat, majd pár perc alatt pirítsuk meg a gombát. Ha kész, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre.
- lépés 4A Bonduelle Vapeur zöldborsót főzzük forrásban lévő sós vízben 5 percig, majd szűrjük le.
- lépés 5A ricottát keverjük össze a citrom reszelt héjával és levével, majd sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze a Vapeur zöldborsóval.
- lépés 6Kissé olajozott serpenyőben süssük meg a palacsintákat (közepes vastagságra törekedjünk), de csak az egyik felüket, hogy a másik szép élénk zöld színű maradjon.
- lépés 7Halmozzunk a palacsintákra a krémes zöldborsós ricottából, kanalazzunk rá gombát, végül szórjuk meg vágott petrezselyemmel és snidlinggel, illetve ha szeretjük, egy kevés friss chilivel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Színes zöldség terrine zöldborsóval
A húsvéti asztal csodálatos kiegészítője lehet ez a színes, szeletelhető zöldség terrine recept, amelybe ezúttal zöldborsó, zöldbab, répa, kaliforniai paprika és rengeteg friss, tavaszi zöldfűszer került.
Zöldborsós arancini
Az arancini a maradékok felhasználásának kiváló példája, amely eredetileg maradék rizottóból készül. Az ellenállhatatlan olasz rizsgolyók fagyasztott zöldborsóval és krémes mozzarellával forrón, langyosan és hidegen is belopják magukat az egész család szívébe.
Tejes zöldborsó fagyi
Borsó nemcsak a hercegnők matraca alatt, hanem desszertekben is rejtőzhet! Lágy és édes finom íze pedig elkápráztat ebben a hideg desszertben.
Fedezze fel ezt is...