1. >Receptek
  2. >Spenótos zöld palacsinta ricottás zöldborsós töltelékkel

Spenótos zöld palacsinta ricottás zöldborsós töltelékkel

A jól ismert és mindenki kedvelt palacsinta izgalmas, sós receptje, látványos zöld színben. Benne töltelékként citromos-borsos ricotta krém zöldborsóval, pirított gombával és petrezselyemmel, snidlinggel.
Nehéz
2 személy
50 perc
Hozzávalók
2 személyre
1/2 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó

10 dkg bébi spenót

1 tojás

15 dkg liszt

2 dl tej

1 dl szóda

25 dkg ricotta

8-10 db kisebb csiperke

1 citrom héja, fél citrom leve

petrezselyem

snidling

chilipaprika (opcionális)



bors

olaj
hozzávalók 2 személyre
1/2 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó

10 dkg bébi spenót

1 tojás

15 dkg liszt

2 dl tej

1 dl szóda

25 dkg ricotta

8-10 db kisebb csiperke

1 citrom héja, fél citrom leve

petrezselyem

snidling

chilipaprika (opcionális)



bors

olaj
  1. lépés 1
    Habverővel keverjük össze a tojást, tejet, egy nagy csipet sót, majd szórjuk hozzá apránként a lisztet, keverjük ki. Öntsük hozzá a szódát is.
  2. lépés 2
    A spenótot turmixgépben pürésítsük a palacsintatésztával. Tegyük a tésztát hűtőbe fél órára.
  3. lépés 3
    Szeleteljük fel a gombát, majd forrósítsunk fel egy serpenyőt, adjunk hozzá egy kevés olajat, majd pár perc alatt pirítsuk meg a gombát. Ha kész, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre.
  4. lépés 4
    A Bonduelle Vapeur zöldborsót főzzük forrásban lévő sós vízben 5 percig, majd szűrjük le.
  5. lépés 5
    A ricottát keverjük össze a citrom reszelt héjával és levével, majd sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze a Vapeur zöldborsóval.
  6. lépés 6
    Kissé olajozott serpenyőben süssük meg a palacsintákat (közepes vastagságra törekedjünk), de csak az egyik felüket, hogy a másik szép élénk zöld színű maradjon.
  7. lépés 7
    Halmozzunk a palacsintákra a krémes zöldborsós ricottából, kanalazzunk rá gombát, végül szórjuk meg vágott petrezselyemmel és snidlinggel, illetve ha szeretjük, egy kevés friss chilivel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Színes zöldség terrine zöldborsóval

    A húsvéti asztal csodálatos kiegészítője lehet ez a színes, szeletelhető zöldség terrine recept, amelybe ezúttal zöldborsó, zöldbab, répa, kaliforniai paprika és rengeteg friss, tavaszi zöldfűszer került.

  • Zöldborsós arancini

    Az arancini a maradékok felhasználásának kiváló példája, amely eredetileg maradék rizottóból készül....

  • Tejes zöldborsó fagyi

    Borsó nemcsak a hercegnők matraca alatt, hanem desszertekben is rejtőzhet! Lágy és édes finom íze pe...