Spárga tésztabundában
1 leveles tészta
1 tojássárgája
2 ek szezámmag, mák vagy egyéb mag
lágytojás a tálaláshoz
1 leveles tészta
1 tojássárgája
2 ek szezámmag, mák vagy egyéb mag
lágytojás a tálaláshoz
- lépés 1Hámozzuk meg a zöld spárgát. 3 percig pároljuk, hogy roppanósak maradjanak, majd alaposan szárítsuk meg őket.
- lépés 2Simítsuk ki a leveles tésztát. Vágjuk csíkokra egy éles késsel vagy pizzavágóval. Tekerjük a spárgákat átlósan a leveles tészta csíkokba, úgy, hogy a fejeket szabadon hagyjuk.
- lépés 3Helyezzük őket egy tepsibe. Kenjük meg a felvert tojássárgájával. Szórjuk meg a magokkal, és 10 percig süssük 180 °C -on, amíg a tészta aranyszínű lesz. Végül tálaljuk őket lágytojással.
Zöld spárga saláta csicseriborsóval
Zöldséghámozóval vékony csíkokra vágott nyers zöld spárga az alapja ennek a salátának, amibe még csicseriborsó, pisztácia, rukkola és feta kerül. Mindez egy citromos-olívaolajos dresszinggel átforgatva látványos és izgalmas recept, a nyers spárga pedig így elkészítve remek kulináris élmény.
Újburgonya saláta
Ebben a kiadós, szezonális receptben a pirított, ropogós újburgonya sült lazaccal, spárgával, zöldborsóval és rukkolával lett összeforgatva, végül krémes, fokhagymás-kapros öntettel nyakon öntve.
Kukoricás-mangós töltött saláta
Előételt keresünk a hétvégi grillezéshez? Készítsünk töltött salátát! A római saláta nagy, ropogós levelei tökéletes tortillaként szolgálnak, a sárgadinnyés-kukoricás töltelék pedig igazi felüdülést nyújt a legmelegebb nyári napokon!
További tippek
Pizza, rétes vagy leveles tészta - ideális, ha tartunk belőlük a hűtőszekrényben, hogy bármikor bevethessük őket egy-egy könnyebb recepthez! Mindig jól jönnek, ha utolsó pillanatban kell valamilyen előételt vagy desszertet varázsolni az asztalra. A használatra kész tészták a kedvenc alapanyagaink közé tartoznak, mivel időt takaríthatunk meg velük, és számtalan finom recepteket készíthetünk a segítségükkel.
A legkedveltebb előételek között a leveles tészta receptek kiemelkedő helyet foglalnak el. A leveles tésztába göngyölt spárgához adhatunk még egy kis kecskesajtot, parmezánt, sonkát vagy bacont - minden hozzávaló jöhet! A legnehezebb feladat a tésztát a spárga köré tekerni. Ezután egyszerűen kenjük meg a batyukat egy kevés vízzel vagy tejjel felvert tojássárgájával, hogy a sütőben szép világosbarna színűvé váljanak.
Ha csíkokra vágott pizzatésztából készült grissinit készítünk, olívaolajjal, pestoval vagy tojássárgájával kenjük meg, ezután pedig reszelt sajttal, szezámmaggal vagy mákkal szórjuk meg a tetejét. Szinte meg is vagyunk, mivel ezek a csavart tészta rudacskák rövid sütési idővel rendelkeznek (kevesebb, mint 10 perc forró sütőben).
Egyéb tésztából készült klasszikusok a quiche és pite receptek. Sonkás és zöld spárga quiche, spenótos, hagymás és olajbogyós pite, koktélparadicsom és parmezán pite, omlós tésztával készült quiche baconnel és spárgával - csak úgy bővelkedünk a remek ötletekbe! Az elkészítéshez szükséges hozzávalók szinte minden háztartásban megtalálhatók: csak tojásra és tejszínre lesz szükségünk. Kerek, szögletes vagy téglalap alakú formában (könnyebb szeletekre vágni) is megsüthetjük a tésztát. Ne feledkezzünk meg az édes verziókról sem: alma vékonyra szeletelve, citromos habcsók csokikrémmel - rengeteg recept létezik, elő a tésztával!