Zöldséghámozóval vékony csíkokra vágott nyers zöld spárga az alapja ennek a salátának, amibe még csicseriborsó, pisztácia, rukkola és feta kerül. Mindez egy citromos-olívaolajos dresszinggel átforgatva látványos és izgalmas recept, a nyers spárga pedig így elkészítve remek kulináris élmény.
Pizza, rétes vagy leveles tészta - ideális, ha tartunk belőlük a hűtőszekrényben, hogy bármikor bevethessük őket egy-egy könnyebb recepthez! Mindig jól jönnek, ha utolsó pillanatban kell valamilyen előételt vagy desszertet varázsolni az asztalra. A használatra kész tészták a kedvenc alapanyagaink közé tartoznak, mivel időt takaríthatunk meg velük, és számtalan finom recepteket készíthetünk a segítségükkel.
A legkedveltebb előételek között a leveles tészta receptek kiemelkedő helyet foglalnak el. A leveles tésztába göngyölt spárgához adhatunk még egy kis kecskesajtot, parmezánt, sonkát vagy bacont - minden hozzávaló jöhet! A legnehezebb feladat a tésztát a spárga köré tekerni. Ezután egyszerűen kenjük meg a batyukat egy kevés vízzel vagy tejjel felvert tojássárgájával, hogy a sütőben szép világosbarna színűvé váljanak.
Ha csíkokra vágott pizzatésztából készült grissinit készítünk, olívaolajjal, pestoval vagy tojássárgájával kenjük meg, ezután pedig reszelt sajttal, szezámmaggal vagy mákkal szórjuk meg a tetejét. Szinte meg is vagyunk, mivel ezek a csavart tészta rudacskák rövid sütési idővel rendelkeznek (kevesebb, mint 10 perc forró sütőben).
Egyéb tésztából készült klasszikusok a quiche és pite receptek. Sonkás és zöld spárga quiche, spenótos, hagymás és olajbogyós pite, koktélparadicsom és parmezán pite, omlós tésztával készült quiche baconnel és spárgával - csak úgy bővelkedünk a remek ötletekbe! Az elkészítéshez szükséges hozzávalók szinte minden háztartásban megtalálhatók: csak tojásra és tejszínre lesz szükségünk. Kerek, szögletes vagy téglalap alakú formában (könnyebb szeletekre vágni) is megsüthetjük a tésztát. Ne feledkezzünk meg az édes verziókról sem: alma vékonyra szeletelve, citromos habcsók csokikrémmel - rengeteg recept létezik, elő a tésztával!