Sok zöldséges buddha tál
Könnyen variálható, népszerű egytálétel recept a buddha bowl - a sült, fűszeres csicseriborsó, barnarizs, pirított brokkoli, vörösbab, retek, pirított szezámmag és sült fodroskel keverékét taninis-citromos öntettel tehetjük felejthetetlenné.
Könnyű
4 személy
30 perc
15 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Inspirációk csicseriborsó
1 doboz Bonduelle Inspirációk vörösbab
1 zacskó Bonduelle Vapeur brokkoli
10 dkg barnarizs
2-3 levél fodroskel
4-5 szem retek
2 ek szezámmag
1 gerezd fokhagyma
2 ek tahini
citrom
olívaolaj
só
bors
cayenne bors
füstölt pirospaprika
1 doboz Bonduelle Inspirációk vörösbab
1 zacskó Bonduelle Vapeur brokkoli
10 dkg barnarizs
2-3 levél fodroskel
4-5 szem retek
2 ek szezámmag
1 gerezd fokhagyma
2 ek tahini
citrom
olívaolaj
só
bors
cayenne bors
füstölt pirospaprika
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Inspirációk csicseriborsó
1 doboz Bonduelle Inspirációk vörösbab
1 zacskó Bonduelle Vapeur brokkoli
10 dkg barnarizs
2-3 levél fodroskel
4-5 szem retek
2 ek szezámmag
1 gerezd fokhagyma
2 ek tahini
citrom
olívaolaj
só
bors
cayenne bors
füstölt pirospaprika
1 doboz Bonduelle Inspirációk vörösbab
1 zacskó Bonduelle Vapeur brokkoli
10 dkg barnarizs
2-3 levél fodroskel
4-5 szem retek
2 ek szezámmag
1 gerezd fokhagyma
2 ek tahini
citrom
olívaolaj
só
bors
cayenne bors
füstölt pirospaprika
- lépés 1A barnarizst mossuk át és pároljuk puhára.
- lépés 2Közben a csicseriborsót szűrjük le, és papírtörlővel itassuk le róla a nedvességet. Hevítsünk 2 kanál olajat, majd ha forró, öntsük bele a csicseriborsót, és pirítsuk 4-5 percig, ameddig aranybarna és ropogós nem lesz. Szűrjük le, majd sózzuk és szórjuk meg kevés cayenne borssal és füstölt pirospaprikával.
- lépés 3A brokkoliból egy maréknyit tegyünk sós, forrásban lévő vízbe, és főzzük pár percig, majd szűrjük le.
- lépés 4A fokhagymát vágjuk vékony szeletekre, a fodroskelt csíkokra. Egy serpenyőben melegítsünk olívaolajat, dobjuk rá a kelt és pirítsuk meg egy kicsit. A sütés vége felé adjuk hozzá a fokhagymát és sózzuk, borsozzuk.
- lépés 5Töröljük szárazra a serpenyőt, és pirítsuk meg a szezámmagot is.
- lépés 6Az öntethez keverjük ki a tahinit egy fél citrom levével és egy kevés vízzel, majd sózzuk és borsozzuk.
- lépés 7Egy mélyebb tányérban tálaljuk az ételt: alulra kerüljön a rizs, tetejére kis kupacokban a vörösbab, a brokkoli, a csicseriborsó, a fodroskel és a felszeletelt retek (esetleg egy kis friss zöldsaláta is), majd szórjuk meg a szezámmaggal és locsoljuk meg az öntettel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Grillezett kápia paprikás-diós hummusz
Ez az egyszerűen elkészíthető paprikás hummusz krémes textúrájával és pikáns ízeivel tökéletes kiegészítője lehet bármilyen receptnek. Fogyaszthatjuk pitában, szendvicskrémként vagy mártogatósként is.
Citromos csicseriborsó fasírt
Csicseriborsó fasírt recept a citrom frissítő ízével, római köménnyel és petrezselyemmel. A csicseriborsót részben összetörjük, részben egészben hagyjuk, hogy ropogósabb legyen. Citromos, mentás, fokhagymás joghurttal tálaljuk.
Ázsiai csirkés rizstészta kukoricával
Pikáns szójaszószos, fokhagymás, gyömbéres pirított rizstészta recept édes csemegekukoricával, roppanós brokkolival és sült csirke falatokkal az ázsiai konyha kedvelőinek.
Fedezze fel ezt is...