A parmezánnal sült zöldbabot friss vagy fagyasztott zöldségből is elkészíthetjük és 15 perc alatt ropogós snacket varázsolhatunk belőle. Zsírpapírban, angolosan tálaljuk.
Közepes nehézségű
4 személy
10 perc
15 perc
Hozzávalók
4 személyre
500 g zöldbab (friss vagy fagyasztott)
5 ek reszelt parmezán
2 ek olívaolaj
bors
A szószhoz:
4 ek görög joghurt
1 ek pesztó
hozzávalók 4 személyre
500 g zöldbab (friss vagy fagyasztott)
5 ek reszelt parmezán
2 ek olívaolaj
bors
A szószhoz:
4 ek görög joghurt
1 ek pesztó
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur zsenge zöldhüvelyű egész zöldbab
lépés 1
Melegítsük elő a sütőt 200° C-ra. Főzzük a zöldbabot 3 percig forrásban lévő sós vízben. Ügyeljünk rá, hogy ropogós maradjon. Csepegtessük le és alaposan szárítsuk meg.
lépés 2
Keverjük össze a parmezánt és az olívaolajat egy tepsiben vagy mélyebb sütőtálban. Helyezzük a babot egy rétegben egy sütőpapírral bélelt tepsire. 10 percig süssük 200° C-on.
lépés 3
Mialatt megsül, keverjük össze a joghurtot és a pesztót. Végül tálaljuk a zöldbabot újságpapírba vagy zsírpapírba tekerve.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Thai curry húsgolyóval és zöldbabbal
Ízekben gazdag, fűszeres szószban főtt húsgolyók, melyek zöldbabbal tálalva kellemes, izgalmas recept baráti vacsorákra. Különösen jóleső fogás lehet hideg, őszi estéken.
Svéd húsgolyók barnamártással és fokhagy...
Klasszikus svéd recept, amit most otthon is elkészíthetünk! Az egész család szeretni fogja az ízlete...
Tepsis lazac zöldbabbal
Gyorsan elkészíthető, elegáns recept, amely akár a karácsonyi asztalon is megállja a helyét. A fokha...