1. >Receptek
  2. >Rigatoni gombával és spenóttal

Rigatoni gombával és spenóttal

Egyszerű és gyors tészta recept könnyen beszerezhető alapanyagokkal és ezúttal gluténmentes változatban, zöldségtészta rigatonival.
Könnyű
2 személy
20 perc
Hozzávalók
2 személyre
250 g rigatoni

1 evőkanál olívaolaj

1 és egy 3/4 csésze gomba

1 gerezd fokhagyma

1 konzerv hámozott paradicsom

1 teáskanál szárított rozmaring

1/2 teáskanál szárított oregánó

2 csésze friss spenót

egy kis parmezán
hozzávalók 2 személyre
250 g rigatoni

1 evőkanál olívaolaj

1 és egy 3/4 csésze gomba

1 gerezd fokhagyma

1 konzerv hámozott paradicsom

1 teáskanál szárított rozmaring

1/2 teáskanál szárított oregánó

2 csésze friss spenót

egy kis parmezán
  1. lépés 1
    Tegyük a tésztát forrásban lévő sós vízbe, főzzük meg a csomagoláson található utasítás szerint.
  2. lépés 2
    Egy nagyobb serpenyőben pirítsuk a gombát kb. 4-6 percig, amíg megpuhul, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát.
  3. lépés 3
    Adjuk hozzá a konzerv paradicsomot, a rozmaringot és az oregánót, és forraljuk össze.
  4. lépés 4
    Adjuk hozzá a spenótot és főzzük kb. 5 percig.
  5. lépés 5
    Ezután adjuk hozzá a rigatonit és alaposan keverjük össze.
  6. lépés 6
    Tálalás előtt szórjuk meg reszelt parmezánnal.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Gombás pizza

    Jobb, mint a margarita és egészségesebb, mint egy négysajtos pizza! Ez a változat finom tésztájával és a különböző ízű gombákkal igazi kényelmi étel.

  • Tagliatelle csiperkegombával és csirkéve...

    A bolognai spagettin túl is van élet! Gyors, finom és nagyon egyszerűen elkészíthető fogást kaphatun...

  • Spenótos-kecskesajtos croque monsieur

    A méltán híres francia pirítós ötlete az ausztrál őslakosoktól ered. Franciaországban először 1910-b...