Rigatoni gombával és spenóttal
Egyszerű és gyors tészta recept könnyen beszerezhető alapanyagokkal és ezúttal gluténmentes változatban, zöldségtészta rigatonival.
Könnyű
2 személy
20 perc
Hozzávalók
2 személyre
250 g rigatoni
1 evőkanál olívaolaj
1 és egy 3/4 csésze gomba
1 gerezd fokhagyma
1 konzerv hámozott paradicsom
1 teáskanál szárított rozmaring
1/2 teáskanál szárított oregánó
2 csésze friss spenót
egy kis parmezán
1 evőkanál olívaolaj
1 és egy 3/4 csésze gomba
1 gerezd fokhagyma
1 konzerv hámozott paradicsom
1 teáskanál szárított rozmaring
1/2 teáskanál szárított oregánó
2 csésze friss spenót
egy kis parmezán
hozzávalók 2 személyre
250 g rigatoni
1 evőkanál olívaolaj
1 és egy 3/4 csésze gomba
1 gerezd fokhagyma
1 konzerv hámozott paradicsom
1 teáskanál szárított rozmaring
1/2 teáskanál szárított oregánó
2 csésze friss spenót
egy kis parmezán
1 evőkanál olívaolaj
1 és egy 3/4 csésze gomba
1 gerezd fokhagyma
1 konzerv hámozott paradicsom
1 teáskanál szárított rozmaring
1/2 teáskanál szárított oregánó
2 csésze friss spenót
egy kis parmezán
- lépés 1Tegyük a tésztát forrásban lévő sós vízbe, főzzük meg a csomagoláson található utasítás szerint.
- lépés 2Egy nagyobb serpenyőben pirítsuk a gombát kb. 4-6 percig, amíg megpuhul, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát.
- lépés 3Adjuk hozzá a konzerv paradicsomot, a rozmaringot és az oregánót, és forraljuk össze.
- lépés 4Adjuk hozzá a spenótot és főzzük kb. 5 percig.
- lépés 5Ezután adjuk hozzá a rigatonit és alaposan keverjük össze.
- lépés 6Tálalás előtt szórjuk meg reszelt parmezánnal.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Gombás pizza
Jobb, mint a margarita és egészségesebb, mint egy négysajtos pizza! Ez a változat finom tésztájával és a különböző ízű gombákkal igazi kényelmi étel.
Tagliatelle csiperkegombával és csirkével
A bolognai spagettin túl is van élet! Gyors, finom és nagyon egyszerűen elkészíthető fogást kaphatunk három egyszerű hozzávalóból, tagliatelle-ből, csiperkegombából és csirkemell filéből. Érdemes kipróbálni!
Spenótos-kecskesajtos croque monsieur
A méltán híres francia pirítós ötlete az ausztrál őslakosoktól ered. Franciaországban először 1910-ben kínálták à la carte egy bisztróban, és még Marcel Proust is megemlítette híres Bimbózó lányok árnyékában című művében!
Fedezze fel ezt is...