A méltán híres francia pirítós ötlete az ausztrál őslakosoktól ered. Franciaországban először 1910-ben kínálták à la carte egy bisztróban, és még Marcel Proust is megemlítette híres Bimbózó lányok árnyékában című művében!
Könnyű
2 személy
15 perc
15 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
2 személyre
8 szelet szendvics kenyér
1 csomag Bonduelle fagyasztott spenót
200 g kecskesajt
2 ek tejszín
só, bors
vaj
hozzávalók 2 személyre
8 szelet szendvics kenyér
1 csomag Bonduelle fagyasztott spenót
200 g kecskesajt
2 ek tejszín
só, bors
vaj
Termékajánlatunk a recepthez
Gyorsfagyasztott leveles paraj
lépés 1
Készítsük elő a fagyasztott spenótot. Olvasszuk ki a csomagoláson található utasítások szerint.
lépés 2
Adjuk hozzá a kecskesajtot és a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és addig keverjük, amíg sima és krémes textúrát nem kapunk.
lépés 3
Helyezzünk 4 szelet kenyeret egy tiszta munkafelületre. Kenjük meg mindegyiket a spenótos kecskesajttal. Borítsuk a tetejére a maradék kenyérszeleteket.
lépés 4
A croque-monsieurt többféleképpen elkészíthetjük: sütőben, serpenyőben vagy szendvicssütőben. Sütőben 10–15 percig süssük 200° C-on. Szendvicssütőnél kövessük a használati utasítást. A serpenyőben történő elkészítéshez alacsony lángon olvasszunk meg egy diónyi vajat, és mindkét oldalon 3-5 percig süssük a szendvicset, miközben spatulával finoman lenyomkodjuk.
lépés 5
Tálaljuk forrón zöldsalátával, paradicsomsalátával, füstölt hal mellé vagy tükörtojással.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Spenótos kosárkák
Spenót, tojás és szendvics kenyér. Semmi másra nem lesz szükségünk a szupergyors, spenótos kosárkák elkészítéséhez, melyek izgalmas előételként szolgálhatnak egy pikniken vagy vasárnapi brunchon.
Tésztasaláta spenóttal, almával és ement...
A tésztasaláta nem kizárólag nyáron fogyasztható! Ez a spenótos-almás verzió ízletes és színes, fris...
Spenótos zöldborsókrémleves
Szuperzöld borsóleves, teli zsenge és vitamindús zöldségekkel. Nem kérdés, hogy megmelengeti a lelkü...